ОБИР В САУДИТСКА АРАБИЯ! Подариха победата на Тайсън Фюри, след като Франсис Нгану го спука от бой


ОБИР В САУДИТСКА АРАБИЯ! Подариха победата на Тайсън Фюри, след като Франсис Нгану го спука от бой
Снимка: GettyImages

65491 0

Брутален обир в Саудитска Арабия! Франсис Нгану - дебютантът на боксовия ринг, разпиля от бой Тайсън Фюри, но след разделено и много спорно съдийско решение за победител в мача беше обявен Циганския крал! 

В шокираща битка в Рияд, двамата боксьори изнесоха най-добрия двубой в тежка категория от години насам, като Франсис Нгану изненада абсолютно всички специалисти. На ринга изглеждаше като ветеран и беше избрал почти съвършена стратегия срещу Тайсън Фюри - стратегия, която според мнозина специалисти трябваше да му спечели двубоя. 

ВИЖТЕ: ФЮРИ НА КОЛЕНЕ! Ограбен ли беше Нгану срещу Тайсън (СНИМКИ)

Нгану спука от бой неузнаваемия Фюри

Нгану реализира нокдаун в 3-ия рунд, беше по-активният боксьор и направи защитата на Фюри на пух и прах. От своя страна, Тайсън беше неузнаваем - бавна игра в дефанзивен план, липса на чести серии с прави удари, слаба атака и почти никакви ъперкъти. Той дори смени стратегията си по време на мача, след като именно в близък бой Нгану го прати в нокдаун. 

Абсолютният аутсайдер в мача Нгану, за когото коефициентите за победа варираха от 12 до 20, беше здраво аплодиран след финалния гонг, а 5 минути по-късно бяха обявени и резултатите - 2 на 1 съдийски вота в полза на Фюри и той запази статута си на непобеден. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Много кръв, половин дузина нокаути, страхотно шоу и шокиращ развой на главното събитие - перфектната галавечер на Фюри и Нгану

Нгану и Фюри сътвориха същинско зрелище в Рияд

Особено впечатление направи една от съдийските карти, която беше 96:93 в полза на Фюри, при условие че той беше пратен в нокдаун, а в още два рунда едва удържа атаките на своя опонент. Другите съдийски карти гласяха - 95:94 за Нгану и 95:94 за Фюри. 

Независимо от факта, че Нгану загуби, камерунецът остави фантастични впечатления в дебюта си на ринга. Бившият представител на UFC беше напълно готов за тежкото изпитание, издържа физически в 10-те рунда и проведе двубоя като равен с равен със световния шампион на WBC. И светът на бокса е на едно мнение - Нгану беше ограбен в Рияд

За статистиката ще остане фактът, че победата на Тайсън Фюри е с разделено съдийско решение, но и статутът му на непобеден остава - 34 победи, 1 равенство и 0 загуби. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Бруталната тупалка, с която Нгану просна Фюри на пода (ВИДЕО)

Повече въпроси, отколкото отговори за Фюри 

Всички очакваха полу-демонстративният двубой да приключи с лесна победа за Фюри. Реалността обаче бе съвсем друга. Тайсън може и да демонстрира по-техничен и по-точен бокс, но липсваха чисти удари, тежки куки и поредици от серии - все елементи, с които Фюри си спечели реноменото на най-добър боксьор в тежка категория. 

Сега на дневен ред е двубоят му срещу Олександър Усик. Преговорите бяха насочени към 23-ти декември, но след боя, който Нгану нанесе на Фюри, едва ли британецът ще рискува да се бие толкова скоро. Особено след начина, по който изглеждаше на ринга - липса на скорост, слаби атаки и колеблива защита. 

ВИЖТЕ: Пълна ГАЛЕРИЯ на най-добрите и драматични моменти от Фюри - Нгану 

Нгану срещу Фюри - битката рунд по рунд

След ужасяващо забавяне от над 2 часа, към 01:33 двамата боксьори най-накрая се появиха на ринга по изключително интересен начин, за да започнат битката си! 

Рунд №1

Още с първия гонг Фюри нанесе брутален десен прав в главата на Нгану, за да му покаже, че изобщо няма да го щади. Камерунецът успя да върне с няколко тежки удара в тялото, но не застраши особено британеца. Явно стратегията на Нгану беше такава, че да атакува своя опонент в тялото. Това ядоса Фюри, който с кроше разклати опонента си. 

Рунд №2 

Доста по-активен беше Нгану в началото на втората част, като успя 1:50 преди края да нанесе отличен ъперкът, с който отвори съвсем лека рана над околото на Фюри - изключително действие, което накара Фюри да потърси по-далечен двубой. До края на рунда Тайсън се опази от допълнителни атаки, но определено беше разклатен. 

Рунд №3 

Нгану отново беше по-активен и с тежка кука отново намери главата на Фюри, но не максимално чисто, като част от ръкавицата на Тайсън "обра" силата от тежката лява ръка на камерунеца. 

40 секунди преди края Фюри отнесе брутална лява кука, която го прати в нокдаун. Повторенията показаха, че ударът не е съвсем чист, но фактът е, че рундът влезе в полза на бившия шампион в UFC. 

Рунд №4 

Отново камерунецът действаше по-успешно в началото на 4-тата част. Ново точно попадение с десен прав даде предимство на Нгану, който и често контраатакуваше с леви куку при акции на Фюри. Атаките на Тайсън пък бяха по-бавни и слаби от това, което сме свикнали да гледаме. Самият той видимо не се движеше добре след нокдауна в предишния рунд, но в края на рунда намери своята скорост - две десни крошета, които разклатиха вече поизморения Нгану. 

Рунд №5 

Фюри откри рунда с три бързи прави удара в главата на Нгану, който отговори с опит за мощни десни прави, но несполучливи. До края на рунда очевидно Тайсън вече водеше битката, продължавайки да вкарва не много силни, но много точни удари в главата на опонента си. 

Рунд №6 

С оглед умората, Нгану промени леко стратегията, търсейки повече контраатака при по-близък бой между двамата. Фюри обаче отлично дирижираше темпото с дългите си ръце и предприе тактиката от предишния рунд - прави и точни удари в главата на съперника си. 

В този рунд Нгану вече видимо не можеше да се движи добре - повече отстъпваше, а атаките му се разминаваха с много от тялото на Фюри. Логично, Тайсън се възползва от това и след няколко точни попадения възстанови изцяло представянето си след неочаквания нокдаун. 

Рунд №7 

С нова лява кука в главата на Фюри Нгану пораздвижи еднопосочния дуел в последните 3 части. Това обаче не раколеба Фюри, който продължи да държи дистанция и да търси точни попадения. 

1 минута преди края Фюри пак се озова на пода, но този път след нерегулирани действия на Нгану и нямаше отброяване. До края на рунда камерунецът опита по-активна игра, но не сполучи с опитите си за десен прав. 

Рунд №8 

С контраатака с десен прав Фюри можеше да приключи двубоя, но ръкавицата му се плъзна по главата на Нгану. Той веднага отговори с два прави удара и обърна развоя на рунда. Това активизира Фюри, който дори опита ъперкът, който не сполучи, но откри шанс за два бързи удара с лявата ръка. 

Точно 1:30 преди края на рунда Нгану вкара серия от 3-4 удара в главата на Фюри, но той не трепна - веднага отговори с десен прав. В истинско меле на ринга двамата продължиха тежката размяна на удари, но Фюри "уби" темпото с няколко клинча. 

Рунд №9

Нгану продължи да е много по-точен и в началото на този рунд. За щастие на Фюри, ударите му не бяха напълно чисти и не се стигна до нов тежък удар в главата. Тайсън успя леко да обърне развоя, пращайки няколко прави в главата на съперника. Нгану се опита да се защитава, но трудно държеше ръцете си в правилна защитна стойка. С два прави удара Тайсън "затвори" предпоследния рунд. 

Рунд №10 

Видимо по-свеж, Фюри се опита да се движи по целия ринг и да атакува с прави удари. Нгану обаче хвърли също всички сили - в първата половина на рунда отлично отстъпваше и опитваше контри, макар и неуспешни. Последната част се превърна в надлъгване, по-типично за рунд №1. В края на частта, Нгану се опита със скок да нанесе фатален удар, но не сполучи. 

Какво се случи преди главното събитие Тайсън Фюри - Франсис Нгану? 

Черешката на тортата от бляскавата галавечер, а именно Фюри - Нгану, ще започне не преди 23:30 часа българско време. Ще можете да следите зрелищния мач НА ЖИВО в SportLive.bg.

*към 23:40 часа всички от предварителните двубои завършиха, след като Баколе, Итаума и Макхумодов спечелиха срещите си. Последва и технически нокаут на бившия световен шампион Паркър, който беше сред известните имена в събота вечер. 

В най-добрия двубой до момента Фабио Уордли спечели срещу Дейвид Аделейе с нокаут в 7-мия рунд след брутална канонада, нокдаун и решение на съдията да спре битката. 

Събитието ще се забави и ще започне след 12:30 часа българско време, а вероятно и по-късно! 

ВАЖНО: Къде да гледаме Фюри срещу Нгану?

Преди супермача при най-тежките в бокса: Фюри срещу Нгану

В кариерата си на професионалист Тайсън Фюри все още не е претърпявал поражение. 35-годишният боксьор, наричан Циганския крал, има цели 33 победи на ринга при професионалистите, като 24 от тях са постигнати след нокаут.

37-годишният Франсис Нгану ще запише своя дебют в бокса. Той има 17 победи и 3 загуби в UFC, като последното поражение бе през лятото на 2018 година, а най-скорошният му успех там - през януари 2022 година.

Преди те да се качат на ринга ще станем свидетели на изключителна зрелищна програма. Въпреки че са подгряващи битки, ще видим имена като бившия световен шампион Джоузеф Паркър, бившия претендент Карлос Такам, бъдещите суперзвезди като Уордли, Аделейе и Итаума. Всичко за цялата карта и пълната галавечер на Фюри - Нгану в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички