Много кръв, тежки нокаути, шокиращ развой на Фюри - Нгану и съдийска драма в галавечерта "Битката на най-лошите"


Много кръв, тежки нокаути, шокиращ развой на Фюри - Нгану и съдийска драма в галавечерта "Битката на най-лошите"
Снимка: GettyImages

11108 0

"Битката на най-лошите" - галавечерта на Тайсън Фюри и Франсис Нгану, определено може да бъде обявена за събитие №1 в бокса за 2023 година. Главното събитие предложи невероятна драма, шокиращ развой и, според мнозина, "съдийски подарък" за световния шампион, а камерунецът спечели сърцата на милиони, въпреки че се качва на боксов ринг за пръв път в кариерата си. 

Нгану поднесе голямата изненада на вечерта с нокдаун още в 3-ия рунд срещу Фюри, но класата и опитът бяха на страната на Тайсън, който защити статута си на непобеден. Въпреки това няма как да не бъде коментирано съдийството, след като Фюри бе обявен за победител след разделено съдийско решение - 2:1. Всичко за шокиращия развой и драматичния триумф на Фюри тук

ВИЖТЕ: ФЮРИ НА КОЛЕНЕ! Ограбен ли беше Нгану срещу Тайсън (СНИМКИ)

Самата галавечер очарова всички с пищно шоу, невероятна атмосфера и, най-вече, бокс от много, много висока класа. В епично зрелище се превърна сблъсъкът Фабио Уордли - Дейвид Аделейе, завършило с нокаут в 7-мия рунд за Уордли. 

В по-ранен двубой пък видяхме в действие бъдещата суперзвезда в бокса Моузес Итаума. 18-годишният младок приключи мача си още в 1-вия рунд и даде поредна заявка за бъдещо величие. 

Продължавайте да четете надолу, за да научите какво се случи във всички мачове от галавечерта "Битката на най-лошите" и как се стигна изобщо до шокиращия развой в главното събитие. 

 най-накрая ще има възможността да демонстрира невероятните си боксови умения, след като за пръв път през 2023 година ще се качи на ринга. Той ще се изправи срещу ММА страшилището Франсис Нгану, който сменя октагона с квадратния ринг. 

ВИЖТЕ: ФЮРИ НА КОЛЕНЕ! Ограбен ли беше Нгану срещу Тайсън (СНИМКИ)

Фюри остава непобеден на боксовия ринг!

Галавечерта на Фюри и Нгану 

Такам бе сломен в четири рунда

Страшилищата в тежка категория Мартин Баколе и Карлос Такам откриха галавечерта. Двубоят започна много равностойно, но Баколе вдигна оборотите след втория рунд. Боксьорът от Конго налагаше камерунецът с мощни леви и десни крошета, а в края на четвъртия рунд реферът видя достатъчно и се намеси, за да отреди победа с технически нокаут за Баколе. Такам вече е с рекорд 40-8, а Баколе с 20-1.

18-годишен не спира да впечатлява

"Бъдещето" на тежката категория - 18-годишният британец Моузес Итаума се разправи с унгареца Истван Бернат по "бързата процедура". Талантът от Острова влезе в битката с много скорост, без да остави шансове на своя опонент, поваляйки го след 30 секунди. Светаквичните удари на младока продължиха след това, а реферът реши да се намеси и прекрати мача. Победа след технически нокаут за Итаума.

Трета поредна победа с ТКО

Арсланбек Макхумодов продължава да е непобеден при най-тежките (18-0). Руснакът се наложи над амбициозния Антъни Райт още в първия рунд. Мощно дясно кроше, последвано от ляво такова сложи край на срещата. Реферът вдигна ръката на Макхумодов, който стигна до победата с технически нокаут.

Познатият шампион пак го стори

Следващ на ринга излезе бившият световен шампион Джоузеф Паркър, който в рамките на три рунда се справи със Саймън Кийн. Това бе първата среща между двамата бойци, но новозенландецът успя да го приключи с технически нокаут. 

Непобеденият остава един

В последната среща преди дългоочакваната битка между Тайсън Фюри и Франсис Нгану - Фабио Уордли и Дейвид Аделейе си спретнаха здрав бой, от който само един щеше да излезе победител. 

Залогът бе огромен, тъй като и двамата великобританци бяха непобедени до събота вечер. В крайна сметка те имаха надмощие в различни части от срещата, но роденият в Ипсуич 28-годишен боксьор се справи с поредния технически нокаут за вечерта.

Какво се случи в главното събитие между Тайсън Фюри и Франсис Нгану и ограбен ли бе камерунецът - четете тук!  

Нгану прати Фюри в нокдаун в рунд №3 от епичния им сблъсък

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички