На Острова полудяха: Отново ни обвиниха в расизъм, този път под прицел са думи на Кубрат Пулев за Антъни Джошуа


На Острова полудяха: Отново ни обвиниха в расизъм, този път под прицел са думи на Кубрат Пулев за Антъни Джошуа

2235 0

Едно от най-популярните издания във Великобритания Sky Sports се опита да разпали нов расистки скандал с главно действащо лице България. Този път повод за това станаха думите на претендента за световната титла на IBF в бокса Кубрат Пулев.

Българинът говори на специална пресконференция за двубоя, който по програма трябва да се състои на 12 декември. Той обсъди и своя опонент - представителят на домакините Антъни Джошуа. Именно думи на Кобрата към AJ, който е с по-тъмна телесна кожа, накара изданието да заподозре расистки скандал.

Пулев бе запитан за силните черти при Джошуа, на което отговори, че "безспорно има много силен удар". След това последва допълнителен въпрос: "Какви са другите му силни черти?". Именно там дойдоха и "думите на раздора", след като Кубрат отговори: "Неговият тен е по-добър от моя".

"Кубрат Пулев направи препратка към цвета на кожата на Антъни Джошуа преди очаквания между тях двубой за световната титла в бокса. Когато бе запитан за силните качества на Джошуа, Пулев се насочи към цвета на кожата му" - пише Sky Sports.

Любопитното е, че след като изданието качи това в една от социалните мрежи - Instagram, отдолу преобладаваха коментари на британци, които призоваха Sky Sports да не търси несъществуващи скандали, а да се съсредоточи върху спорта.

А на пресконференцията Кубрат Пулев демонстрира самочувствие, като заяви, че се чуди как може да бъде победен.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Тибо Вион - бекът-нападател, който тренира с Хълк, игра с Погба и впечатли Порто и Дортмунд

  През 2016 година френско издание пише за бека Тибо Вион, че е претърпял много обрати в кариерата си, при това...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама