Кубрат Пулев значително по-тежък от битката с Джошуа, но въпреки това по-лек от Франк Мир


Кубрат Пулев значително по-тежък от битката с Джошуа, но въпреки това по-лек от Франк Мир
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Lap.bg, Getty Images

14527 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев и неговият следващ съперник Франк Мир в Triad Combat се качиха на официалния кантар преди битката помежду си. Очаквано Мир се оказа по-тежък от Кобрата, но разликата между двамата не е толкова голяма, колкото се предполагаше първоначално.

Първи на кантара се качи Франк Мир, който закова стрелката на кантара на 122,1 килограма. Мир е малко по-тежък от последния си мач. След това на кантара се качи и Кубрат Пулев, като тежеше 115,6 килограма - или с над 6 килограма повече от последния си мач с Антъни Джошуа преди година.

След кантара двамата се изправиха лице в лице, като имаше провокации и от двете страни. Кубрат прие ситуацията с усмивка и дори подаде ръка за поздрав към Мир, който обаче не му отвърна и двамата не се поздравиха (ВИДЕО). Българинът прогнозира, че ще спечели битката и заяви на микрофона лаконичното "само бокс".

Следете мача на Кубрат Пулев срещу Франк Мир  (проследете линка)!

ПРЕДИ КАНТАРА:

След близо година Кубрат Пулев отново ще се качи на ринга, но този път в триъгълна форма за дисциплината Triad Combat, която смесва правила от бокса и Смесените бойни изкуства (ММА). Негов съперник в тази битка ще бъде американецът Франк Мир, който е ММА боец и се състезава в най-силната дивизия - UFC.

Първоначалният съперник на Кобрата трябваше да бъде Витор Белфорт, но той се отказа от боя и неговото място бе заето от Мир. 40-годишният българин има 30 мача на професионалния ринг, но за пръв път ще се бие в мач в такъв формат, който позволява удари и от смесените бойни изкуства.

При последния си мач с Антъни Джошуа Кубрат Пулев тежеше малко под 109 килограма. Ще бъде любопитно да се види какво е теглото на Кобрата почти година след битката за световната титла. Франк Мир е с близо десет килограма по-тежък - поне спрямо последния му бой.

Пулев и Мир вече се срещнаха лице в лице, като българинът дори замахна към лицето на съперника си (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички