Кубрат Пулев вече не е в топ 10 на най-добрите в тежка категория на профи бокса


Кубрат Пулев вече не е в топ 10 на най-добрите в тежка категория на профи бокса
Снимка: БГНЕС

31207 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев вече не е част от топ 10 на най-добрите представители на тежка категория в професионалния бокс, според класацията на боксовата библия "Ring Magazine". Тази седмица беше обновено подреждането на изданието и Кобрата е изместен от челните позиции при най-тежките. 

Според най-авторитетната боксова медия в САЩ, Майкъл Хънтър и Оскар Ривас изпреварват българина, което оставя Пулев извън топ 10. По подобен начин извън топ 10 Кобрата остана и в класацията на ESPN, която също беше обновена в последните дни. 

"Ring Magazine" обяви Тайсън Фюри за "шампион" в дивизията след паметната му победа над Дионтей Уайлдър. Той е следван плътно от носителя на 3 шампионски пояса Антъни Джошуа, поставен под №1 и Дилиан Уайт, който изпреварва Дионтей Уайлдър. Американецът е поставен под №3. Следват Луис Ортис, Анди Руис, Александър Поветкин, Джоузеф Паркър, Майкъл Хънтър, Адам Ковнацки и Оскар Ривас. 

Интересен факт е липсата на Олександър Усик сред топ 10 на "Ring", но пък той фигурира в подреждането на ESPN при най-тежките, за разлика от Кубрат Пулев. Най-голямата американска медия поставя Фюри под №1, следван от Джошуа и Уайлдър, който изпреварва Уайт в класацията на медията. В топ 10 на ESPN не присъстват Хънтър и Ривас. 

Като основна причина за по-долното класиране на Пулев спрямо боксьори, които дори не са имали мачове за световна титла, може да бъде изтъкнат фактът, че Кобрата не се е качвал скоро на ринга и последният му двубой беше през ноември. 

Както е известно, в класациите на самите федерации размествания не се правят постоянно, като Пулев продължава да е №2 в ранглистата на IBF и задължителен претендент за титлата. Той попада също така и в класацията на WBA (11-о място) и WBC (14-о място). 

Междувременно все още продължават различните идеи на Еди Хърн за това как Джошуа да се "измъкне" от мача срещу Кобрата. Последното предложение на промоутърът е Пулев да подпише официален договор за мач, но след това да чака (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички