Кубрат Пулев се защити от обвиненията в расизъм към Джошуа


Кубрат Пулев се защити от обвиненията в расизъм към Джошуа
Снимка: БГНЕС

1697 0

Българската звезда в бокса в тежка категория Кубрат Пулев излезе с изявление, след като медии и фенове възприеха негово изказване относно Антъни Джошуа за проява на расизъм. Става дума за твърдението, че тенът на британеца е по-добър от неговия.

Пулев обяви, че никога не е насърчавал прояви на дискриминация или расизъм и че има много приятели с различен цвят на кожата и с различен етнос. Той обаче се извини на онези, които не са го разбрали и са се почувствали засегнати. Ето цялото изявление на Пулев, публикувано на официалния му сайт:

Приятели,

Следейки ожесточеността, с която някои чуждестранни медии се опитват да използват името ми през последните часове, бих искал да споделя следното:

Никога и по никакъв повод не бих си позволил проява на неуважение към човешко същество на расова, етническа или религиозна основа.

Именно на това постоянно уча малките ми племенници.

Всеки от нас се ражда на тази земя с равни права, като абсолютно никакво значение няма цвета на кожата.

Не мога да повярвам, как думите ми по адрес на Антъни Джошуа са извадени от контекста. Нито за миг не ми е минало през ума да дискредитирам спортист, заради цвета на кожата му!

Аз имам сред приятелите си хора – представители на различни раси и етноси. Всички те са страхотни и достойни личности и мои много добри приятели от дълги години, които уважавам и обичам.

2020 година сме и силно се надявам хората да спрат с това дребномислие и човешкото същество да еволюира интелектуално и да осъзнае, че истински ценните човешки достойнства на този свят, не се проявяват по външни белези, а чрез силата на човешкия дух и добродетелите, които носим вътре в себе си!

Нека някои хора не дават път на комплексите си и не си съчиняват измислици, колкото и да им е скучно!

Затова, ако някой се е почувствал засегнат от думите ми, нека се опита да разбере, какво точно исках да кажа и в какъв смисъл и, ако не може да ме разбере, да приеме искрените ми извинения. А какви реални обиди отправи Пулев към Джошуа наскоро вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички