Кубрат Пулев посочи защо всъщност боят с Мир е бил много опасен и как се е "спасил"


Кубрат Пулев посочи защо всъщност боят с Мир е бил много опасен и как се е "спасил"
Снимка: Lap.bg/Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

9015 0

Кубрат Пулев спечели изненадващо бързо и безпроблемно сблъсъка си срещу Франк Мир на Triad Combat. Кобрата спечели още в първия рунд след страхотен нокаут. Въпреки че всъщност битката стартира по плана на Мир, Пулев го изненада (ВИДЕО), което бе ключът.

На пресконференцията след двубоя обаче 40-годишният роден състезател по бокс призна, че мачът е бил много опасен и за двамата, защото никой от тях не е участвал при подобен регламент досега. Той компенсирал това и се спасил чрез много усилени тренировки за срещата.

"Тренирах много усилено за мача, защото ни беше непознато - не знаем нищо - нов ринг, нови ръкавици. Изглеждаше много опасно, защото нямахме опит. Малък ринг, това не е бокс. Тези ръкавици не са толкова безопасни като боксовите.

Боксовите са затворени отвсякъде и по-големи, по-безопасни са. Но с по-малките можеш да хващаш, да задържаш. Това е разликата, играта е различна. Всичко е различно. За мен бе удоволствие да взема участие в първия Triad Combat, в най-голямата битка, много съм щастлив" - заяви Пулев.

В даден момент от пресконференцията той бе попитан от противниковия капитан Куинтън Джаксън кой го е тренирал и как се е подготвил. Кобрата потърси с поглед сред присъстващите друг много популярен български състезател в бойните спортове.

Става въпрос за Благой Иванов - Багата, който помагаше на Пулев с подготовката. Кубрат призна това отново и възхвали качествата му пред Джаксън, като му сподели, че българинът е победил в миналото легендата Фьодор Емеляненко. Кобрата успя и да "скъса от смях" всички присъстващи със свой бисер (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички