Кубрат Пулев може да прибере до 10 милиона долара от мача с Джошуа


Кубрат Пулев може да прибере до 10 милиона долара от мача с Джошуа
Снимка: БГНЕС

3480 0

Българският боксьор Кубрат Пулев може да получи сериозен хонорар от участието си в мача за световната титла срещу Антъни Джошуа, твърди "България днес". По отношение на новините за бокс на това издание почти сигурно може да се вярва.

Както е известно, Пулев е задължителен претендент за титлата на IBF и след дълго отлагане и трудни преговори този мач вече е уреден между промоутърите на двамата бойци. Според родния вестник, софиянецът може да вземе между 5 и 10 милиона долара от мача. Това ще зависи от приходите от билети и телевизионни права, ако двубоят се проведе във Великобритания.

Тези доходи трябва да бъдат минимум 35 милиона. От тях 15 ще бъдат за Джошуа, който е голямата звезда в категорията. Останалата част от приходите (след плащане хонорара на Пулев) ще отиде при промоутъра на Джошуа - Еди Хърн.

Според изданието, което се позовава на участници в преговорите, ако мачът бъде в Саудитска Арабия, отпада нуждата от пълни трибуни, тъй като страната ще финансира сблъсъка. Проблем обаче за домакинство там е ситуацията с коронавируса. В Саудитска Арабия заразата ескалира. А защо боксово издание твърди, че голяма част от боксовия свят мрази Кобрата вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички