Джошуа обяви защо не овакантява титлата на IBF и не прескача Кобрата


Джошуа обяви защо не овакантява титлата на IBF и не прескача Кобрата
Снимка: Guliver/GettyImages

2532 0

Суперзвездата на британския бокс - Антъни Джошуа, обясни защо няма да оваканти титлата си на IBF и така да избегне мача си срещу Кубрат Пулев. Според мнозина, двубоят срещу българина е загуба на време и усилия за Джошуа, чиято голяма цел е да се изправи срещу Тайсън Фюри за обединяване на всички ценни титли в тежка категория. Ей Джей притежава титлите на WBA, WBO, IBO и IBF, а тази на WBC e притежание на Фюри.

"Защо не прескачам Пулев? Да, има пет колана. IBO, IBF, WBA, WBO принадлежат на мен. тайсън Фюри има WBC. Така че, всеки от тези ръководни органи има класиране. Нека бъде от номер едно до десет. А в IBF Пулев е номер едно и това е следващият колан, който трябва да защитавам. Ето защо Пулев е следващият ми съперник", заяви звездата пред IFL TV.

"Ако не защитя този колан срещу Пулев, тогава задължителната позиция ще бъде премахната от мен и Пулев ще се бие с някой друг за титлата на IBF. А знаете ли кой е следващият задължителен претендент? Чарлз Мартин. Това е човекът, срещу когото спечелих колана. Така че, ако не се бия и не защитавам колана си срещу Пулев, тогава той ще се бие с Чарлз Мартин. И това са задължения, които трябва да спазвате като шампион", допълни Джошуа. А какво би направил той, ако беше на мястото на Кобрата вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички