Слух: Колко пари ще направи Кубрат Пулев от мача с Джошуа?


Слух: Колко пари ще направи Кубрат Пулев от мача с Джошуа?
Снимка: принтскрийн

16030 0

Кубрат Пулев ще прибере поне 5 милиона долара от наградния фонд за предстоящия двубой между него и Антъни Джошуа. Това са генералните очаквания за слбъсъка между двамата боксьори през лятото, след като за предишния им двубой Пулев щеше да прибере 4 милиона долара, ако беше излязъл на ринга. Тогава контузия спря българина от мача в Кардиф преди 3 години. 

Това обаче са само прогнози до момента и достоверна информация за това колко пари ще вземат двамата боксьори все още няма. Появиха се слухове как наградният фонд може да достигне 100 милиона долара - сума, която в тежка категория не е достигана до момента. По-вероятно приходите от самата галавечер да достигнат до толкова, но без в това число да влизат разходите за организацията. 

Най-големият хонорар до момента в историята на тежка категория е именно за Антъни Джошуа, който прибра 60 милиона долара от историческия мач в Саудитска Арабия срещу Анди Руис. Това обаче е изключение от нормалните хонорари, получавани от британската суперзвезда, показва проверка на SportLive.bg. За мачовете си на Острова той обикновено получава межу около 15 до 20 милиона, като най-сериозната сума, която е получавал, беше за сблъсъка си с Владимир Кличко (между 20 и 25 милиона долара). Сблъсъкът срещу Кубрат Пулев не приближава интереса, който беше генериран за битката Джошуа - Кличко. 

В слуховете около парите на двамата се споменава, че Пулев може да получи едва 5% от наградния фонд за двубоя, но се предполага, че той ще е 100 милиона долара - сума, която никога не е била достигана в историята на тежка категория. Единствените мачове, достигали над 100 милиона долара награден фонд, са на Флойд Мейуедър, който е в много по-ниска категория. 

По-вероятно е процентите да са разделени на 75% срещу 25% в полза на Джошуа (както е общоприето при задължителна защита на титла), а наградният фонд да е не повече от 20-25 милиона паунда. В наградния фонд не се включват всички приходи от срещата (спонсори, продажба на ТВ пакети, продажба на билети и тн). Колко билети ще бъдат отпуснати за българските фенове и на какви цени ще са вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички