Когато Олександър Усик изпепели мечтата на Тервел Пулев за олимпийска титла (ВИДЕО)


Когато Олександър Усик изпепели мечтата на Тервел Пулев за олимпийска титла (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

10816 0

Остава още малко време до боксовия мегасблъсък в тежка категория между световния шампион Антъни Джошуа и задължителния претендент Олександър Усик. Двама олимпийски шампиони ще се изправят един срещу друг в полунощ на 25-и септември, но вече в сблъсък при професионалистите.

За Усик това ще бъде едва трети мач в тежка категория, след като дебютът ми в дивизията беше преди по-малко от две години. Ей Джей е далеч по-опитен в дивизията и се утвърди като хегемон в тежка категория. Британецът има само едно поражение в кариерата си, дошло срещу Анди Руис през лятото на 2019-а.

34-годишният Усик обаче има какво да предложи в сблъсъка с Джошуа. Той пристигна в дивизията на най-тежките със статут на абсолютен шампион в полутежка категория. Украинецът има богат опит на ринга, макар и не срещу съперници от калибъра на Ей Джей (гледай Джошуа - Усик ТУК).

Преди девет години Усик става олимпийски шампион, а по пътя си минава и през българския боксьор Тервел Пулев. На полуфиналите в категория до 91 килограма Олександър и Тервел се изправят един срещу друг в сблъсък за място на финала. Усик обаче е повече от категоричен в победата...

Украинецът не оставя никакъв шанс на Тервел, който е засипан от тежки удари по време на цялата среща на ринга. Усик взима гласовете на съдиите и в трите рунда - 6:2, 8:2 и 7:1, и печели мача с общ съдийски резултат 21:5. Повече за развоя на мача Усик - Пулев вижте във видеото.

На финала Олександър Усик се изправя срещу италианеца Клементе Русо, като го побеждава и става олимпийски шампион. На същите Игри олимпийска титла печели и Антъни Джошуа. Повече за това как Усик и Джошуа стъпиха на олимпийския връх четете в този материал!

Преди по-малко от година Кубрат Пулев пък опита от мощта на световния шампион Антъни Джошуа (подробности с видео от мача си припомнете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички