ВИДЕО: "Танцът на победата" за Усик, когато стана олимпийски шампион


ВИДЕО: "Танцът на победата" за Усик, когато стана олимпийски шампион
Снимка: Getty Images

2723 0

След броени часове украинецът Олександър Усик ще има възможността да премери сили със световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа. Този мач може да се окаже кулминацията в кариерата на Усик, но всъщност украинският боксьор има още много знакови успехи в миналото.

За мнозина Усик е известен като хегемон в полутежка категория. Поне с такъв статут влезе той при най-тежките в края на 2019 година, когато записа дебюта си в дивизията. Олександър Усик обаче е постигал и най-ценния спортен успех - олимпийска титла.

ГЛЕДАЙ ДЖОШУА - УСИК ТУК!

На Олимпийските игри в Лондон през 2012 година Олександър Усик печели злато в категория до 91 килограма, а същото прави и Джошуа, но при най-тежките (подробности четете тук). На полуфиналите Усик побеждава категорично и българина Тервел Пулев, който също се качва на почетната стълбичка, но с бронз. 

На финала пък Усик надвива италианеца Клементе Русо, за да спечели златния медал. След края на мача Усик ознаменува със забавен танц на ринга, демонстрирайки и сериозни умения на "дансинга". Усик е известен с танцовите си умения не само от Игрите в Лондон - вижте повече във видеата:

Още новини около битката между Джошуа и Усик ще намерите ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички