Кантарът се "произнесе": Нгану със 7 килограма по-тежък от последния си мач, растеж има и при Фюри


Кантарът се "произнесе": Нгану със 7 килограма по-тежък от последния си мач, растеж има и при Фюри
Снимка: GettyImages

1766 0

Броени часове ни делят от зрелището в бокса, което ще противопостави двете страшилища - световният шампион при най-тежките Тайсън Фюри, и бившият световен шампион в същата категория, но в UFC Франсис Нгану. Разбира се, днес (27 октомври) се проведе официалното притегляне на двамата бойци, познато като "кантар".

Рекордни цифри от кантара

Първи на кантара стъпи "Хищника" Франсис Нгану, който тежи 123 килограма - рекорд в кариерата на боеца. Това показва, че камерунецът е качил с цели 7 килограма от последния си сблъсък в октагона, който бе срещу Сирил Гейн на 23 януари 2022 година.

Веднага след него притеглен бе и световният шампион Тайсън Фюри. Циганския крал пък бе отчетен само с 2 килограма повече (125) от предстоящия си опонент - отново личен рекорд. Припомняме, че при последния си сблъсък на ринга - срещу Дерек Чисора през декември 2022 година, кантарът за Фюри показа тегло от 123 килограма.

Къде да гледаме Фюри - Нгану?

Двамата ще се изправят един срещу друг на 28 октомври в Саудитска Арабия. Това ще бъде официален дебют за Нгану на боксовия ринг и 35-и мач в кариерата на Циганския крал. Срещата Фюри - Нгану ще може да проследите пряко в ефира на DAZN.com.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички