Джон Фюри срещу Тайсън: Печалбите от ринга на "голямата уста" бледнеят пред тези на Циганския крал


Джон Фюри срещу Тайсън: Печалбите от ринга на "голямата уста" бледнеят пред тези на Циганския крал
Снимка: Getty Images

2207 0

Без съмнение една от най-колоритните личности в лагера на световния шампион по бокс в тежка категория Тайсън Фюри е неговият баща - Джон. 59-годишният треньор е познат с гръмките си изказвания и прякор от типа "голямата уста" абсолютно му приляга. В настоящия материал ще направим сравнение между баща и син и печалбите от боксовите им кариери.

Печалбите на "голямата уста" бледнеят пред тези на Циганския крал

15 милиона долара е цифрата, която е гарантирана за Фюри от битката с Нгану, но печалбата му може да стигне до 50 милиона долара, ако продажбите "pay-per-view" надминат 1,5 милиона. Също така Фюри подписа договор за 100 милиона долара с "Top Rank" през 2021 година, а това го направи мултимилионер в неговата кариера като непобеден боксьор.

От другата страна, стои неговият баща Джон Фюри. Справка на популярната медия "SportBible" показва, че той губи дебюта си през далечната 1987 година, преди да продължи със серия от седем победи без загуба.

Джон съумява да се класира на третото място във Великобритания, следват обаче две поражения с нокаут от бившия шампион на WBO Хенри Акинванде и Стив Гарбър и той се пенсионира с боксов рекорд от 8 победи, 4 поражения и 1 равен.

Фюри-старши е заработил около от 4000 паунда от бокс. В същото време "голямата уста" твърди, че е спечелил много повече от подвизите си с боеве без ръкавици, където веднъж печели 100,000 паунда.

Джон обаче оставя огромно наследство. Освен Тайсън, неговият по-малък син - Томи Фюри също прави кариера на ринга и е непобеден в десетте си професионални мача. Фюри-старши не оставя името си в историята като отличен боксьор, но създава една от най-уважаваните фамилии в съвременния спорт.

Къде да гледаме зрелището Фюри - Нгану?

Джон Фюри ще бъде неотлъчно до сина си в неговото следващо голямо предизвикателство. Тайсън ще мери сили със страшилището Франсис Нгану в Саудитска Арабия, а двубоят ще бъде излъчван пряко в ефира на DAZN.com.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички