Треньор на Франсис Нгану или използван от саудитите за реклама - каква е ролята на Майк Тайсън?


Треньор на Франсис Нгану или използван от саудитите за реклама - каква е ролята на Майк Тайсън?
Снимка: Guliver/GettyImages

1203 0

В събота вечер (28.10) всички от боксовия свят ще погледнат към Саудитска Арабия. В Рияд ще се проведе двубоят между Тайсън Фюри и Франсис Нгану. И въпреки че мнозина не очакват това събитие да е с категоричен състезателен характер, то рекламата около него със сигурност не е за подценяване.

Фюри срещу Нгану - само в стрийминг платформата DAZN

Легендата в бокса Майк Тайсън се присъедини към Нгану и дори тренира камерунско-френския боец. Или поне такива са твърденията.  Никой не може да се съмнява в успешната кариера в ММА на Нгану, където бе безмилостен. В никакъв случай обаче това не гарантира успех и на боксовия ринг.

Освен това Нгану няма да се изправи срещу друг аматьор, а срещу Тайсън Фюри, който е сред най-добрите боксьори в тежка категория.  Дали Фюри е толкова експлозивно мощен, колкото беше Майк Тайсън? Не. Въпреки това, ще е трудно да се намери по-природно надарен боец от "Циганския крал", който поставя умисъл зад всяко движение, всяко трепване и зад всеки удар.

Върху какво е работил Майк Тайсън с Франсис Нгану?

Въпреки че не е лесно да се определи официалната роля на Майк Тайсън в лагера на Нгану, мнозина предполагат, че той е бил основният треньор на бившия шампион на UFC.

И все пак, други не са убедени, че той е бил замесен толкова много в подготовката, като това твърди и спортният журналист Кевин Йоле, който следи бокса изкъсо. "Саудитците са платили много щедро на Майк Тайсън, за да действа като треньор на Франсис Нгану", написа Йоле в Twitter.

Фюри срещу Нгану - само в стрийминг платформата DAZN

"Те занимават знаменити боксьори, включително Пакиао, Дюран, Моралес, Биг Джордж Форман, Барера, Джо Калзаге, Томи Хърнс, Франк Бруно. Флойд Мейуедър също може да отиде", допълва той.

Това предполага, че "Железният Майк" е просто използван като промоционален инструмент, за да привлече интерес към събитието. Като не е изпълнявал по-голямата част от необходимите тренировки през месеците, водещи до тази битка. А бащата на Фюри успя да разсмее всички, предизвиквайки Майк Тайсън на бой.

Това е поредното спортно събитие, което ще бъде в Саудитска Арабия, като Нгану вече хвърли сериозни закани към съперника си. Кога, къде и от колко часа може да следите двубоя - вижте в този материал на Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички