Тайсън Фюри - Франсис Нгану: дата, час, ТВ излъчване, правила, залог, хонорари, подгряващи битки


Тайсън Фюри - Франсис Нгану: дата, час, ТВ излъчване, правила, залог, хонорари, подгряващи битки
Снимка: GettyImages

5863 0

Шампионът на WBC в тежка категория на професионалния бокс Тайсън Фюри пропусна пролетния прозорец да за бой, но в края на есента най-накрая отново ще го видим на ринга. Британската доминираща сила при най-тежките ще се изправи срещу Франсис Нгану - голеимят шампион от UFC, който също след дълга пауза се завръща към бойните спортове, но не в октагона, а на ринга. 

Двубоят между двамата титани в бойните спортове се очаква с огромен интерес, тъй като Фюри не се е бил отдавна, а Нгану отдавна тренира упорито за своя дебют на боксовия ринг. Логично, галавечерта в Саудитска Арабия привлича много внимание и обещава да бъде гръмотевична. 

Фюри срещу Нгану - само в стрийминг платформата DAZN

"Битката на най-лошите" - галавечерта на Фюри и Нгану в Саудитска Арабия: Всичко, което трябва да знаете (пълен наръчник) 

Струващата близо 9-цифрена сума галавечер ще се състои в Рияд, Саудитска Арабия. Това е и първи случай, в който Фюри ще се бие в Средния Изток, след като няколко пъти отклоняваше предложения за бой с Антъни Джошуа именно там. Франсис Нгану, който доскоро беше топ атлетът на UFC, също ще се бие в Азия за пръв път, а името на галавечерта - "Битката на най-лошите" е изключително подходяща предвид профила на двамата атлети. 

Фюри срещу Нгану ще бъде невероятно зрелище, струващо 100 милиона долара!

Кога и къде е битката?

Дуелът Тайсън Фюри - Франсис Нгану ще се състои в събота, 28.10.2023 година в Рияд, Саудитска Арабия. Както е известно, събитието ще струва около 100 милиона долара, а приходите се очакват да са в пъти повече. 

Интересен факт е, че подгряващите двубои ще се състоят във временна постройка, на която се проведе откритата тренировка на атлетите в сряда. Фюри - Нгану пък ще е в нова арена, която беше построена тази година и побира 26 хиляди души. 

Коя ТВ (телевизия) ще излъчи Фюри - Нгану? 

Шоуто от Рияд ще бъде излъчено от стрийминг платформата DAZN (линк за регистрация и абонамент). Компанията държи правата за двубоя в голяма част от Европа и Ирландия, като този път събитието е част от PPV предложенията на стрийминг гиганта. 

Фюри срещу Нгану - само в стрийминг платформата DAZN

Българска телевизия няма да излъчи шоуто Фюри - Нгану, така че който иска да гледа, може да го направи в DAZN, или да следи всичко преди, по време и след Тайсън Фюри - Франсис Нгану НА ЖИВО в Sportlive.bg 

В колко часа започва Фюри - Нгану? 

Основната "карта" (бел. ред. - подгряващите двубои) ще започне в 20:00 часа българско време. Засега, началният час на главното събитие е не преди 23:30 часа българско време. 

Хонорарите на двамата боксьори 

Логично, след като битката е в Саудитска Арабия, хонорарите за двамата атлети са много сериозни (и рекордни в кариерата им). Франсис Нгану ще получи минимум 10 милиона долара за участието си, докато сумата, която Фюри ще прибере, се равнява на около 50 милиона долара (подробности за хонорарите на Фюри и Нгану). 

Фюри срещу Нгану ще струва 19.99 на българските фенове на бокса

Подгряващата програма на галавечерта 

Както вече написахме, подгряващата програма ще започне в 20:00 часа и определено не е за изпускане. Джоузеф Паркър - бившият световен шампион на WBA, ще се изправи срещу Саймън Кийн, който има 23 победи и 1 загуба в кариерата си. По впечатляващ е фактът, че 22 от успехите му са с нокаут. 

Най-интересно пък се очертава да е между Фабио Уордли (британски шампион и следваща голяма звезда в тежка категория) и Давид Аделейе - непобеден британец с 11 нокаута на своята сметка. Определено ще е интересно - ето и пълната програма: 

  • Моузес Итаума - Истван Бернат 
  • Арсланбек Макхумодов - Антъни Райт 
  • Мартин Баколе - Карлос Такам 
  • Джоузеф Паркър - Саймън Кийн 
  • Фабио Уордли - Дейвид Аделейе 

И главното събитие - Тайсън Фюри срещу Франсис Нгану, ще се проведе след края на подгряващата програма. 

Правила за сблъсъка между Фюри и Нгану 

Двубоят ще се проведе по правилата на професионалния бокс - без никакви ММА елементи, което, разбира се, е огромно предимство за Тайсън. 

Битката ще е 10 (а не стандартните 12) рунда, като всеки един от тях ще е по 3 минути. Двубоят може да завърши със съдийско решение, техническо решение или нокаут. 

Фюри е абсолютен фаворит да нокаутира Нгану в Рияд

Дуелът ще бъде причислен към боксовата статистика на двамата атлети, но титлата на Фюри не е заложена в сблъсъка. Тя ще остане негова, независимо от развоя. 

Фаворит за победител и развой на битката 

Най-вече заради правилата, но и поради факта, че за Нгану предстоящия дуел е дебют в бокса, Тайсън Фюри е абсолютен фаворит в битката. Коефициентите за него са около 1.04 - 1.07, което е изумително ниско за главно събитие. Очакванията на букмейкърите са Фюри не просто да спечели, а да го направи с нокаут (около 1.19), както и да не се изиграят всички рундове (1.18). 

Най-изравнена е линията за рундове в мача - под/над 4.5, като ставката за "под" е 2.20, докато за "над" - около 1.60. 

Фюри срещу Нгану - само в стрийминг платформата DAZN

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички