Изненадваща телевизия ще излъчи мегасблъсъка Фюри - Уайлдър в България


Изненадваща телевизия ще излъчи мегасблъсъка Фюри - Уайлдър в България
Снимка: Guliver/GettyImages

68602 0

Малко след зрелището между Антъни Джошуа и Олександър Усик боксовият свят отново е притаил дъх, защото следва нов мегасблъсък. Той ще противопоставя съперници, които се познават повече от добре - Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър.

Както е известно, това ще е трети сблъсък между двамата - първият завърши при равенство, а във втория британецът успя да надделее над американския си опонент и съответно да завоюва световната титла на WBC (която Уайлдър ще опита да си върне).

Двамата излизат на ринга в събота, 9 октомври, а няколко дни преди това стана ясно и коя телевизия ще излъчи дългоочаквания мач за територията на България. Той ще бъде предаван пряко по RING BG, на платформата VOYO.BG и на сайта btvnovinite.bg, става ясно от специално съобщение на bTV Media Group, която е закупила правата за излъчването.

"Прякото предаване на цялата боксова гала ще започне в 4:00 часа българско време през нощта в събота (09.10) срещу неделя (10.10), а кулминацията и същинската битка между двама от най-големите боксьори в историята на тежка категория се очаква да започне към 6:00 часа българско в неделя рано сутринта.

Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър се изправят един срещу друг за трети път през последните три години. Първата им битка завърши с безпрецедентно равенство и без победител на 1 декември 2018 г., а победител с нокаут във втория сблъсък на 22 февруари 2020 г. излезе Фюри, който тогава отне и титлата световен шампион, версия WBC на американеца. Мачът на 9 октомври в Лас Вегас е трети помежду им. Той ще се състои на американска земя и представлява реванш, който британеца е задължен да даде на своя съперник.

Дионтей Уайлдър има само една-единствена загуба в цялата си професионална кариера от 44 мача и тази загуба му бе нанесена именно от Тайсън Фюри. Американецът има 42 победи с нокаут в тези 44 двубоя на професионалния ринг и е считан за човека с най-тежкия удар в тежка категория на новото хилядолетие. С едно равенство – това срещу Фюри.

Тайсън Фюри е непобеден досега в цялата си кариера. От 31 битки, има 30 победи и едно равенство – това срещу Дионтей Уайлдър, но досега никога не е губил среща. В кариерата си британецът има и 21 нокаута.

Битката между Фюри и Уайлдър може да бъде окачествена и като битка на великаните в тежка категория, защото и двамата са с ръст от над два метра. Тайсън е висок 206 см, Дионтей е с ръст от 201 см" - пише в съобщението от bTV Media Group.

Вижте любопитния разказ на Фюри преди мач с Уайлдър с девиз: "Щом тялото ми иска бира - отивам на бар".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички