И на тази гала на Джошуа ще се бие българин - Бебешкото лице атакува арабин


И на тази гала на Джошуа ще се бие българин - Бебешкото лице атакува арабин
Снимка: Getty Images

2699 0

И на предстоящата галавечер на мача Антъни Джошуа - Джърмейн Франклин ще има българско участие. В Лондон на "О2 Арена" ще се бие сънародникът ни Георги Величков, който ще излезе на ринга срещу арабина Зияд Алмаюф в мач от суперлека категория.

ВАЖНО: Мачът на Антъни Джошуа е в събота вечер, като българска телевизия няма да излъчи зрелището от Лондон. Все пак в България има начин да станем свидетели на зрелището - гледай мача на Антъни Джошуа срещу Франклин тук

Българинът е уморен

"Играх онзи ден с труден съперник. Очаквах да си почина, но моят мениджър Васко Алексеев ми каза, че има хубаво предложение. Мога да участвам на галата на Джошуа. Казах си: не е за изпускане. Ще направя този мач и после ще си почина", каза Величков пред канала "Спортната джунгла".

"Този месец всяка седмица играя и не съм излизал от ритъм. Гледах откъс от първия мач на Алмаюф с лошо качество. Не е играл със сериозни противници. Предполагам, че аз съм му първият по-сериозен съперник. Виждам, че се готви в САЩ. Явно има добри спонсори", продължи родният боксьор.

Втори след Трайчо Боксьора

Както е известно, българинът Трайчо Георгиев, по-познат като Трайчо Боксьора, се би на галата на реванша между Джошуа и Олександър Усик. Той постигна победа с 2:1 съдийски гласа. Величков смята, че неговият съперник е по-добър от Рашид Беласа - противникът на Боксьора.

"Този е по-добър от съперника на Трайчо Боксьора. Играл съм с къде-къде по-трудни съперници. Надявам се да го изненадам. Излизам за победа", заяви Величков.

Кой е Георги Величков?

Родният боксьор е от София и е на 22 години. В кариерата си на професионалист е постигнал 3 победи, и трите с нокаут, и 11 загуби, само една от които след нокаут. Величков има любопитен прякор в бокса - Бебешкото лице. Повече за съперника на Джошуа - Джърмейн Франклин, можете да научите в линка.

Предстоящата галавечер е изключително важна за Джошуа, като всички фенове на бокса в България могат да я гледат само на едно място - DAZN (линк за регистрация). Стрийминг гигантът ще излъчи ключовия двубой в своя сайт, а всичко интересно преди, по време и след зрелището Антъни Джошуа - Джърмейн Франклин четете в Sportlive.bg. 

Гледай завръщането на Джошуа само в DAZN

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички