Кой е Джърмейн Франклин - "непознатият" съперник на Антъни Джошуа, подготвящ се с Тайсън Фюри


Кой е Джърмейн Франклин - "непознатият" съперник на Антъни Джошуа, подготвящ се с Тайсън Фюри
Снимка: Getty Images

5229 0

Бившият световен шампион в бокса Антъни Джошуа се завръща на ринга над седем месеца след втората му загуба от Олександър Усик. Негов опонент в събота, 1-ви април, ще бъде Джърмейн Франклин. Телевизионната програма започва около 20:00 часа българско време, докато "черешката на тортата" се очаква да стартира около 00:00 часа българско време.

Джърмейн Франклин ще гради име срещу Антъни Джошуа

Безспорно единият от двамата състезатели в най-голямото събитие в бокса до момента през годината е по-непознат за широката аудитория в сравнение с другия. Кой е Джърмейн Франклин - боксьорът, който ще стъпи на ринга в зала "O2 арена"?

Джърмейн е на 29 години от Сагъно, Мичиган, САЩ. Той е висок 188 сантиметра и е професионалист от 2015 година насам. Има впечатляващи показатели от 21 победи и 1 загуба - цели 14 нокаута (67%), които сами по себе си говорят за силата на ударите му.

През 2019 година Франклин набира сила с ценни победи, но точно когато е в отлична форма има проблеми с мениджъра, което води до нежелана пауза от цели две години и половина.

Преди по-малко от половин година (26.11) изиграва много силен сблъсък с Дилиън Уайт, който обаче губи след съдийско решение. И докато се спекулираше с евентуален реванш, пред Франклин се появи още по-златна възможност - сблъсък с Антъни Джошуа.

Ролята на Тайсън Фюри при Джошуа - Джърмейн Франклин

В този дуел срещу Джошуа, макар и с много по-периферна роля, отколкото на всички фенове на бокса им се иска, е замесен и Тайсън Фюри. Той помага на Франклин чрез спаринг и чрез "някой друг важен съвет". Фюри бе с Франклин и преди мача му с Дилиън Уайт.

Вижте повече за старта на бойната седмица - всичко или нищо за Джошуа.

Гледайте завръщането на Джошуа на ринга - ето как! 

Предстоящата галавечер е изключително важна за Джошуа, като всички фенове на бокса в България могат да я гледат само на едно място - DAZN (линк за регистрация). Стрийминг гигантът ще излъчи ключовия двубой в своя сайт, а всичко интересно преди, по време и след зрелището Антъни Джошуа - Джърмейн Франклин четете в Sportlive.bg. 

Благодарение на партньорството ни с DAZN, читателите на Sportlive.bg могат да гледат Джошуа срещу Франклин с 50% намаление - вижте как, като последвате линка! 

Гледай завръщането на Джошуа само в DAZN

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички