Стрийминг светът на DAZN: Големи битки, велики мачове, спорт на живо!


Стрийминг светът на DAZN: Големи битки, велики мачове, спорт на живо!
Снимка: GettyImages

3541 0

Повече от две години стрийминг услугата DAZN е на българския пазар. Стартирайки у нас с паметния двубой между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, компанията постепенно се стреми да увеличи влиянието си на територията на нашата страна и да осигури невероятно съдържание на българската аудитория. Цел, която изглежда ще бъде изпълнена, тъй като през 2023 година DAZN увеличава драстично събитията и спортовете, които предоставя на своите потребители у нас. 

В настоящия материал ще намерите подробна информация за: 

  • Кои са DAZN 
  • Кои спортове излъчва DAZN 
  • Документалните филми на DAZN 
  • Регистрация и абонамент в DAZN 
  • Оценка на DAZN 

Какво е DAZN? 

DAZN е стрийминг услуга (излъчване на живо) за спорт, като най-вече залага на бокс, ММА, футбол и много други спортове. В световен мащаб компанията излъчва най-големите футболни шампионати, най-големите боксови галавечери, моторни спортове и редица други зрелища от света на спорта. 

Независимо на компютър или на телефон, DAZN е услуга, която може да бъде ползвана навсякъде по всяко време. И не само за спорт на живо - гигантът има свои оригинални продукции и документални филми и поредици, за които има десетки награди. За всичко това можете да четете в следващите редове! 

Кои са DAZN? 

"Да зоун", както е правилното произношение на стрийминг услугата, е английска компания, предлагаща спортно съдържание в над 200 страни, включително България. Създадено през 2016 година, стрийминг предложението бележи огромен растеж, ориентирайки се основно към бойни спортове, и в частност - бокс и ММА. В последните 2-3 години обаче компанията придоби редица права за излъчване в различни държави на редица топ футболни първенства, баскетболни лиги и какво ли още не. 

Към настоящия момент, компанията има над 2 600 служители, излъчва пряко на платформата си стотици спортни събития в над 200 страни. И следващият етап на компанията е да се развие в Източна Европа, и в частност - България. 

DAZN в България - спорт на живо от друго измерение!

DAZN в България

Стрийминг услугата стартира своите излъчвания у нас в началото на декември 2020 година, като десетки хиляди се възползваха от възможността да се регистрират за DAZN, за да гледат на живо мача на Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа. 

Оттогава насам компанията продължава да расте у нас, като излъчи част от най-големите боксови галавечери, както и редица топ събития в ММА средите. Но това е само началото за компанията у нас, която продължава да добавя ново и ново съдържание за потребителите в България. 

DAZN дебютира в България с мегасблъсъка Кубрат Пулев - Антъни Джошуа

Какво излъчва DAZN в България? 

Компанията има права да излъчва редица спортни събития на живо в своята платформа, които няма как да бъдат гледани по телевизията. Освен на спортове на живо, DAZN залага и на много интересни документални филми и поредици, предавания и още много. 

Ако ви харесва това, което четете, можете да направите регистрация в DAZN с този линк!

Спорт на живо в DAZN - бокс | ММА| футбол и още

Основно компанията залага на бокс и ММА, като големите "звезди" в арсенала на DAZN са Антъни Джошуа, Канело Алварес и Генади Головкин. Както и редица други топ атлети в бойните спортове.

Едно от най-новите "попълнения" в съдържанието на DAZN пък са кеч сериите AEW (All Elite Wrestling), която получава огромни рейтинги в САЩ и има все по-голямо влияние в кеч средите и сред кеч феновете в Европа и Азия. 

Мачовете на Канело Алварес - само по DAZN

Също така женската Шампионска лига, както и редица европейски първенства при дамите, могат да бъдат гледани на стрийминг платформата. Както е известно, футболът при жените става все по-популярен, а най-посетеният мач на "Камп Ноу" през сезон 2022/23 е именно мач на дамите в Шампионска лига. 

През втората половина на 2023 година DAZN ще започне да излъчва и едно от най-големите първенства в световен мащаб - NFL (Националната футболна лига на САЩ). Ето и кои са всички спортове, които DAZN покрива в България: 

  • футбол 
  • баскетбол
  • голф
  • екстремни спортове
  • бокс
  • ММА

Документални филми и поредици на тема спорт

DAZN, подобно на Netflix, има свои оригинални документални филми и поредици, посветени на спорта. Освен че можете да се наслаждавате на ежедневни спортни събития на живо, потребители имат възможност да гледат оригинални филми и серии за някои от най-влиятелните спортисти и деятели в спорта. Част от документалните поредици, които можете да намерите, са: 

  • "The Making of" е поредица, проследяваща пътя към върха на хора като Канело, Антъни Джошуа, Жозе Моуриньо, Генади Головкин и още много. 
  • Ronaldo: El Presidente е документална поредица в няколко епизода, която проследява пътя на Роналдо Феномена като президент на Валядолид и какво е трябвало да направи и научи, за да спаси испанския клуб. 
  • Dream Team е поредица, посветена на най-великите и доминиращи отбори в историята, сред които Реал Мадрид, Интер и много други. 
  • "Ultimate Clash" пък представя най-великите играчи в редица държави и ги сравнява по интересен начин. Такива например са Роналдо срещу Еузебио, Анри срещу Мбапе и много други. 

Като цяло, можете да потънете с часове в дебрите на спорта с невероятните документални продукции на DAZN. 

Поредица за Жозе Моуриньо в DAZN

Класически боксови сблъсъци 

Никога не сте гледали легендарните мачове на Флойд Мейуедър срещу Канело Алварес и Оскар де ла Оя? Трите издания на Головкин срещу Алварес, включително (може би) грабеж №1 в историята? Легендарната победа на Джошуа срещу Кличко? 

Всички тези двубои и стотици други класически битки - можете да гледате в боксовия архив на DAZN. Там ще намерите и двата мача на Кубрат Пулев на британска земя - срещу Антъни Джошуа и втория сблъсък срещу Дерек Чисора! 

DAZN в България - спорт на живо от друго измерение!

Предимства на DAZN 

Стрийминг платформата е отлична услуга за всеки фен на спорта, а не само на тези, които предпочитат бойните спортове. Факт е, че боксът и ММА-ът са най-големите атракции на DAZN, но с увеличаващия се обем от спортове и събития, които платформата излъчва и ще излъчва в България, компанията удовлетворява предпочитанията и задоволява исканията на все повече спортни фенове у нас. 

Най-големите предимства на DAZN са: 

  • спорт на живо 
  • широк спектър от покритие на спортове 
  • документални филми и поредици 
  • достъпно на всички устройства 
  • удобно мобилно приложение 
  • достъпна цена на месечна база
  • лесно спиране на абонамента

Регистрация и абонамент в DAZN 

Регистрацията в DAZN е изключително бърза и лесна, като може да се направи от всяко едно устройство с екран. Просто влезте в сайта на DAZN (регистрирайте се тук), натиснете бутона за регистрация и следвайте инструкциите. 

Трябват ви две имена, имейл адрес, добра парола и данните на кредитната/дебитната карта, която ще ползвате, за да заплатите услугата. 

Ако ви харесва това, което четете, можете да направите регистрация в DAZN с този линк!

След като заплатите, можете да започнете да гледате безграничното съдържание в DAZN. По всяко време можете да спрете абонамента си към платформата и да го подновите, когато желаете. 

Каква е цената за абонамент в DAZN (колко струва)? 

Цената на месечния абонамент е 19.99 лева. DAZN може да бъде гледан едновременно на 2 устройства. 

На колко устройства може да се гледа DAZN? 

Можете да имате 5 регистрирани устройства във Вашия профил, но ЕДНОВРЕМЕННО можете да гледате само на 2. 

DAZN - гледай на таблет, телефон, лаптоп и други устройства

Има ли DAZN мобилно приложение?

Да, след като си направите регистрация (регистрирайте се тук), влезте в "магазина" на устройството, което използвате, потърсете приложението и го инсталирайте. 

Какви устройства мога да ползвам, за да гледам DAZN? 

Можете да гледате съдържанието на DAZN на всички устройства - телефони, таблети, настолни компютри, лаптопи, смарт телевизори, независимо от операционната система, която използват. Приложението е налично и за Android, и за IoS. 

Струва ли си DAZN? 

ДА! Ако сте фенове на спорта, и най-вече на бокса и бойните спортове, DAZN е точното приложение за Вас. Стрийминг услугата излъчва галавечери всяка седмица, футболни събития и редица други спортове. Срещу сумата, която плащате, получавате достъп до спортове на живо, документални поредици, класически сблъсъци в бокса и още много. 

Мога ли да спра/подновя абонамента си? 

По всяко време можете да спрете или подновите абонамента си към DAZN, без да се налага да правите нов профил или акаунт. Влезте във Menu, а след това изберете My Account - оттам можете да спрете или подновите абонамента си към стрийминг услугата. 

Оценка на DAZN - заслужава ли си? 

Спортните стрийминг услуги ще стават все по-популярни в световен мащаб, като тепърва навлизат по-сериозно в България. С използването на DAZN можете да се насладите на редица спортни събития всяка седмица, да гледате редица боксови галавечери, много футболни, баскетболни и отборни събития на живо. Документалните поредици на DAZN са печелили редица награди от филмови критици, а платформата като цяло е пълна с разнообразно съдържание - спорт на живо, филми, поредици, предавания, класически боксови сблъсъци и още много. 

Ако ви харесва това, което четете, можете да направите регистрация в DAZN с този линк! 

През 2023 година DAZN излъчва и кеч в България, като до края на годината се очаква да бъде добавено още популярно спортно съдържание, което да направи приложението още по-стойностно за българските потребители. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички