Цяла Великобритания и част от САЩ отмениха боксовите си мачове


Цяла Великобритания и част от САЩ отмениха боксовите си мачове
Снимка: Getty Images/Guliver

2398 0

Британският боксов борд за контрол отмени всички публични боксови изяви заради пандемията от коронавирус. Заповедта ще важи най-рано до началото на април. Това стана факт, след като в речта си по-рано премиерът на Великобритания Борис Джонсън не им остави избор.

"Рисковете от предаване на болестта при масови събирания като спортните събития са сравнително ниски. Но тъй като ние съветваме да не се налага излишен социален контакт от всякакъв вид, редно е да разширим тези съвети и за масови събирания. Освен това трябва да гарантираме, че ще разполагаме с критичните работници, от които се нуждаем, които иначе биха могли да са на разположение на тези събирания, за да се справят с тази спешна ситуация", заяви Джонсън, цитиран от talksport.com.

Изданието отбелязва, че това оставя някаква надежда за бокс в страната, но при затворени врати. По този повод премиерът каза следното: "Имаме редица заявки за провеждане на турнири зад затворени врати, но практичността и логистиката ще се преценят изцяло след съветване с Борда на медицинските служители".

Междувременно, временно своята дейност прекрати и агенцията на Кубрат Пулев - "Топ Ранк". Новината бе обявена от нейния собственик Боб Аръм. "Здравето и безопасността на нашите бойци и на нашия персонал, както и на целия екип на ESPN, са най-важното нещо при планирането на следващите ни стъпки. Нямаме търпение отново да съберем арената, която нашите верни фенове да изпълнят, но спазването на предпазните мерки сега е много по-разумно от всичко друго", заяви Аръм, цитиран от "Boxing Scene".

Междувременно, на видеоконференция в момента се решава бъдещето на европейския футбол. Следете какво се случва с най-обичания спорт на континента в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички