Хулиган, който пасе говеда: Детството на Олександър Усик


Хулиган, който пасе говеда: Детството на Олександър Усик
Снимка: Getty Images

38120 0

Украинецът Олександър Усик е имал бурно детство, което не е изненадващо за един боксьор. Самият той е цитиран да казва, че е бил "малък и нахален паразит" като дете и редовно е хвърлял консерви, заяждал се е с други палави деца и е крадял семки от бабите в махалата. "Всички съседи се оплакваха от мен", посочва боецът. Според информация в украински медии Усик често се е биел с момчета до шести-седми клас.

Бъдещата звезда в бокса израства в бедно семейство. Майка му има дъщеря от предишен брак, а той е плод на любовта ѝ с втория ѝ съпруг. Като малък Олександър помага на родителите си като събира и продава плодове и сладолед на улицата. Майка му известно време е работила във ферма около Симферопол, а той ѝ е помагал, като е пасял говеда или ги е доял.

В детските си години Саша е бил болнав, затова лекар го е посъветвал да започне да спортува. Украинецът опитал да тренира джудо, народни танци, борба и карате. Пробвал се и във футбола, където играл известно врее за юношеския тим на Таврия. На родителите му обаче този спорт бил скъп и се наложило да се преориентира към бокса. Според някои разкази причината за скъсването му с футбола е друга: В един мач той отговорил на грубост на съперников играч със своеобразен нокаут, след което не искал да се извини. Затова напуснал отбора.

В тийнейджърските си години Усик решава да тренира бокс, но според слухове не искали да го приемат в избраната от него школа. Съдбоносно за него обаче било запознанството му с треньора Сергей Лапиним, който се заел да направи от него шампион. Първата тренировка била неуспешна, но го мотивирала да се труди още по-усилено и да стане добър в спорта. Впоследствие Олександър Усик намира време и да получи висше образование, завършвайки Университета по физическа култура в Лвов.

Стъпка по стъпка: Как да се абонираме за Джошуа - Усик в DAZN?

Гледай Джошуа - Усик тук.

Боксьорът, който тази вечер ще се изправи в битка за световните титли в тежка категория срещу Антъни Джошуа, е силно вярващ. Няколко събития в детството му го насочват към Бог, но истински той повярвал след един престой в болницата. Второкласникът Усик имал усложнения след възпаление на белите дробове. В болницата, където лежал, дошъл човек, който раздал на всички молитвеници. Олександър започнал да се моли и скоро след това оздравял. Оттогава, казва той, Бог присъства в живота му и му помага, когато му е трудно. А за развитието на кариерата на боксьора четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички