Договорката е факт: Зрелището Олександър Усик - Тайсън Фюри ще се проведе в началото на 2023 година


Договорката е факт: Зрелището Олександър Усик - Тайсън Фюри ще се проведе в началото на 2023 година
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

2544 0

Тайсън Фюри и Олександър Усик са постигнали договорка за мач помежду си, който да се проведе в началото на 2023 година и който да определи абсолютния световен шампион в тежка категория на професионалния бокс.

Новината бе съощена от промоутъра на британеца - Боб Аръм!

"Двамата се съгласиха следващата среща да бъде помежду им. Усик ми е добър приятел, той е много интелигентен. Тайсън е Супермен и като спортист, и като интелект. Те искат да се изправят един срещу друг на ринга. И двамата го желаят, така че едва ли ще има размотаване. Сега въпросът е коя ще бъде датата и мястото на сблъсъка, но този двубой определено ще се състои и ще се проведе в първите четири месеца на следващата година", заяви той пред "Sky Sports".

Аръм добави, че са били получили сериозни финансови оферти от Средния Изток за домакинство на битката, но има възможност тя да се състои и във Великобритания. "Окончателното решение ще бъде взето скоро. Всичко ще бъде уточнено, надявам се, още до края на тази година", допълни известният промоутър.

*Припомняме, че Фюри отправи предизвикателство към украинеца, който е шампион на WBA, IBF, WBO и IBO, след като защити титлата си от WBC, побеждавайки в десетия рунд Дерек Чисора в началото на месец декември.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Владимир и Виталий Кличко дават ценни съвети на Олександър Усик преди мача му с Тайсън Фюри

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички