Кошмари в Лондон: Как Антъни Джошуа отнесе жестоко неочаквано поражение (ВИДЕО)


Кошмари в Лондон: Как Антъни Джошуа отнесе жестоко неочаквано поражение (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7994 0

Бившият световен шампион по бокс Антъни Джошуа се завръща на ринга. Британецът загуби последните си два мача - първо коствайки му титлите срещу Олександър Усик, а след това проваляйки се и в реванша с украинеца.

Сега Джошуа - Джърмейн Франклин ще бъде двубоят, към който феновете му ще насочат поглед. Той ще се състои в зала "О2 Арена" в Лондон. А именно в Лондон се стигна до неочакваното жестоко поражение, което допусна от Усик през 2021 година. Макар и на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм".

Как Джошуа бе победен от Усик в първия мач?

Британецът бе големият фаворит на специалисти, анализатори и букмейкъри преди срещата с украинеца. Как обаче се стигна до загубата му по точки, около която не останаха никакви съмнения?

Усик първи осъществи контакт в първия рунд, като зае място в центъра на ринга. Още тогава направи впечатление отличната му работа с крака и движението, което му осигуряваха. Той стори достатъчен минимум, колкото да спечели първия рунд.

До рунд три не се стигна до по-значим удар, но тогава Усик показа много бързи ръце и успя да порази Ей Джей. И докато изглеждаше сякаш украинецът трупа предимство с добри удари, Джошуа отвърна и разкървави Усик под окото.

В петия рунд Антъни започна да пласира правилно по-тежки удари и в тялото, и в главата, но още си личеше, че това не е неговата вечер. Въпреки това продължи в същия дух - сравнително успешно, и в шестия рунд.

В седмия обаче нещата отново се обърнаха и бяха в полза на Усик. Олександър вкара някои много тежки удари, най-силният от които почти не повали тогава защитаващия коланите си шампион. В осмия рунд Джошуа опита да отговори и донякъде успя, но остана далеч от по-силните попадения на опонента му в предния рунд.

Деветият рунд видя добра размяна, като първо Джошуа изяде силен ляв, но след това отговори подобаващо, притискайки опонента си на въжетете. Проблемът за Усик с отворената рана под дясното око се завърна в десетия рунд, но самият Джошуа също имаше казус, тъй като дясното му око вече се затваряше.

Единадесетият рунд вероятно бе ключовият. В него Олександър показа, че заслужава повече победата в този мач и изпрати много силен рунд. В 12-ия затвърди показаното и се поздрави с единодушно съдийско решение за победа. Можете да си припомните срещата чрез видеото по-долу в материала.

Гледайте завръщането на Джошуа на ринга - ето как! 

Предстоящата галавечер е изключително важна за Джошуа, като всички фенове на бокса в България могат да я гледат само на едно място - DAZN (линк за регистрация). Стрийминг гигантът ще излъчи ключовия двубой в своя сайт, а всичко интересно преди, по време и след зрелището Антъни Джошуа - Джърмейн Франклин четете в Sportlive.bg. 

Благодарение на партньорството ни с DAZN, читателите на Sportlive.bg могат да гледат Джошуа срещу Франклин с 50% намаление - вижте как, като последвате линка! 

Гледай завръщането на Джошуа само в DAZN

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички