Бивш световен шампион в тежка категория шокира всички, като изключи Майк Тайсън от топ 5 на най-великите боксьори


Бивш световен шампион в тежка категория шокира всички, като изключи Майк Тайсън от топ 5 на най-великите боксьори
Снимка: Getty Images

3117 0

Бившият британски боксьор и шампион в тежка категория Дейвид Хей, заяви, че Майк Тайсън няма място в неговия топ 5 на най-добрите боксьори живяли някога. 

Според Хей манталитетът на Железния Майк е това, което е попречило на американеца да влезе в личната му петица.

"В колко двубоя той успя да се върне, когато беше назад по точки? Това е от огромно значение за мен. Моментите, в които обръщаш нещата в своя полза, когато си повален", заяви бившият световен шампион пред подкаст на "BBC".

"Да предположим, че се беше бил с Мохамед Али. Да, може би щеше да има възможността да го нокаутира още в първия рунд, но ако Али беше направил всичко възможно да го изтощи и след това да го накаже за грешките му тогава изходът от двубоя щеше да е напълно различен".

"Мохамед Али, Ивендър Холифийлд, Ленъкс Люис, Джордж Форман, Лари Холмс - всички тези боксьори знаят какво е нужно да се изправиш на крака в труден момент на ринга и да спечелиш мача", добави още Хей.

Кариерата на Майк Тайсън завърши през 2005 година с впечатляващия рекорд от 50 победи и 6 поражения. Американецът се превърна и в най-младия боксьор печелил световна титла в тежка категория - едва на 20 години, рекорд, който държи и до ден-днешен.

Думите на Хей изненадаха много боксови почитатели. Някой от тях са на мнението, че той греши, а други го подкрепят, смятайки, че аргументите му са наистина точни. Сега обаче остава да видим дали и самият Тайсън ще отговори на своя колега.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво каза Тайсън Фюри за Железния Майк неотдавна.

Ето я и интересната класация на Дейвид Хей:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички