Съперникът на Пулев е агент от румънските спецчасти, как го съчетава с бокса?


Съперникът на Пулев е агент от румънските спецчасти, как го съчетава с бокса?
Снимка: БГНЕС

1547 0

32-годишният Богдан Дину е следващият съперник на Кубрат Пулев. Двамата ще се изправят един срещу друг в дългоочакван сблъсък в САЩ. Мачът е на 23 срещу 24-и март в прочутата зала “Хангара” в Коста Меса, щата Калифорния.

Дину и Пулев се срещнат за първи път преди 12 години, още при аматьорите. "Преди Кубрат ме би по точки. Нормално е сега да има реванш и това е добре за мен. Бях много млад, само на 21-а. Той имаше повече опит. Смятам, че сега сме равни. Силно вярвам в себе си и се подготвих много добре. Искам реванш, искам да съм по-добрият. Познавам го повече като спортист. Знам, че е много популярен в България. Мисля, че е готин и като човек". сподели румънският боксьор пред Нова тв.

"Имам една единствена загуба. Сега искам да съм на върха. Щастлив съм, че имам шанс да се боксирам с Кубрат Пулев. Искам да го надвия. С бокса започнах от малък. Баща ми ме вдъхнови. Преди две години реших да направя своя боксова зала, където да не завися от никого. Харесва ми да предавам опита си на децата. Смятам, че опитът трябва да се предава нататък. На първо място ги уча на дисциплина."

Богдан Дину съвместява кариерата в бокса с работата си на агент от специалните части в Румъния. "Боксирах се много години в Румъния, тренирах бокс от страст. Работата ми в специалните части ми помага да се мотивирам и да не се отказвам. Имам нужда от този адреналин. Свикнал съм. Нащрек съм и няма място за страх. Рискове има във всичко. Дори в това да ходиш по улицата. Когато правиш нещо с голямо желание и страст, рисковете остават на заден план. Боксът е най-голямото ми хоби. Иначе зимата обичам да карам ски. Луд съм за палачинки, но ако са добре подготвени. Разбира се, че не може всеки ден. Но не мога да устоя на сладкото. Запален съм по готвенето. Винаги, когато имам време готвя", разказа още Дину.

Според слуховете има вариант Кобрата да се изправи срещу Антъни Джошуа за световната титла още през тази година. Подробности вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички