Шампионски пояс за Тервел Пулев след брутален нокаут още във 2-ия рунд!


Шампионски пояс за Тервел Пулев след брутален нокаут още във 2-ия рунд!
Снимка: БГНЕС

38981 0

След 11 мача на професионалния ринг Тервел Пулев успя да спечели шампионски пояс в 12-ия си мач. В зала "Арена Армеец" по-малкият брат Пулев прекрати срещата срещу Леонардо Бруцезе още във втория рунд, нокаутирайки италианския пртендент за европейската титла в полутежка категория.

Непобеденият до момента българин излезе на ринга пределно мотивиран и дори не позволи на италианеца да си мечтае за нещо повече от бърза загуба. Още в първия рунд Пулев прати Бруцезе в нокдаун на два пъти, а кратката почивка между рундовете не помогна на италианеца. Секунди след старта на 2-ия рунд Тервел прати съперника си на земята за 3-и път и този път той не успя да се изправи - нокаут в полза на Терве.

След 11 часа на ринга се качва и братът на Тервел - Кубрат, който ще се бие за претендентското място на IBF. Може да следите битката Кубрат Пулев - Хюи Фюри НА ЖИВО в Sportlive.bg.

РАЗВОЙ НА МАЧА

Рунд №1

Тервел излезе пределно концентриран и веднага започна да притиска съперника си, който му отговори с няколко контраатаки с ляв прав. Още преди да изтече първата минута Пулев влезе остро с два поредни прави удара, пращайки италианеца във въжетата. Крошето на българина пък попадна право в лявото около на Бруцезе. Брутално второ поредно кроше и ъперкът в тялото пратиха Бруцезе на земята - първи нокдаун в мача. Канонадата на Пулев продължи, докато Бруцезе се опита на няколко пъти да влезе в клинч.Италианецът се опита да атакува в края на рунда,но получи още няколко тежки удара - поредица от крошета и втори нокдаун в рунда.

РУНД №2

Още в самото начало на втория рунд Тервел налетя здраво срещу италианеца и с нова серия от крошета го прати за трети път на земята, този път за последно - нокаут и шампионски пояс за Пулев!

ВАЖНИ НОВИНИ ПРЕЗ ДЕНЯ

08:00 - ЕТО КЪДЕ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ КУБРАТ ПУЛЕВ - ХЮИ ФЮРИ

08:30КЪДЕ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ ТЕРВЕЛ ПУЛЕВ - ЛЕОНАРДО БРУЦЕЗЕ

09:00 Любопитно интервю на Sportlive.bg за една от слабостите в играта на Кубрат Пулев, на която е обърнато много сериозно внимание - четете тук!

13:00 - Кобрата ПРЕДИ и СЕГА - доказателството, че Пулев се намира в най-добрата форма в кариерата си - СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

14:00 - На какво се дължи физическата трансформация на Кубрат Пулев - интервюто на Sportlive.bg с Кобрата четете тук!

15:00 - Стана ясно каква сума ще си разделят двамата боксьори - подробности четете тук!

15:30 - Кубрат проговори за контузията, която го извади от мача срещу Антъни Джошуа. Самият той обяви, че е имал "усещане" в областта на гръдния кош - подробности четете тук!

17:30 - Кубрат и Вегнер говориха пред Sportlive.bg дали Фюри е най-тежкият съперник на българина, извън Владимир Кличко. Какво казаха четете тук!

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Българинът влиза в битката с италианския боксьор в ролята на фаворит, въпреки че има сравнително скромен опит на професионалния ринг. Той обаче е безапелационен до момента в кариерата си като има 11 победи, цели 10 от които са с нокаут. По пътя си той имаше и много леки съперници, но и тежки такива. Най-сериозен негов опонент беше бившият световен шампион на WBA Валери Брудов (победа след единодушно съдийско решение).

35-годишният Бруцезе е с 19 победи на професионалния ринг (6 с нокаут) и 5 поражения (3 с нокаут). Италианецът няма победа извън родината си, но има и само два мача, които са проведени във Финландия и Австрия.

Мачът на българина е подгряващ в програмата на гала вечерта в "Арена Армеец", а къде може да гледате Тервел Пулев - Леонардо Бруцезе вижте тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички