Кубрат Пулев обясни пред SportLive на какво се дължи физическата му трансформация


Кубрат Пулев обясни пред SportLive на какво се дължи физическата му трансформация
Снимка: Sportlive/Тодор Маргаритов

9940 0

Едва ли някой не е забелязал феноменалната физическа форма на Кубрат Пулев. Той е отслабнал със 7 килограма в сравнение с последния си двубой срещу Кевин Джонсън, няма и следа от мазнини в областта на корема и като цяло се намира в най-добрата си форма. Но на какво се дължи това?

"На химия", закачливо отговори Кобрата по време на пресконференцията през тази седмица, дни преди суперсблъсъка Пулев - Фюри, който ще се изиграе в събота вечер в столичната зала "Арена Армеец". Пред Sportlive.bg обаче българският боксьор обясни по-подробно за подготовката си в навечерието на битката.

"Подготовката в Белмекен беше много важна. Там наблегнахме на физиката и здрави тренировки. В Германия продължих по тази линия, но там вече се готвих за всичко - физически, психически", коментира Пулев пред нашата медия. Неговият треньор Ули Вегнер също се съгласи, че качването на Белмекен е било ползотворно за състоянието на Кобрата.

Като цяло обаче подготовката и тренировките са били изцяло насочени към следващото препятствие на боксьор №1 на България - Хюи Фюри.

"Подготовката беше по-различна, но това се дължи най-вече на това, че имам сериозен съперник. Това наложи и по-различна подготовка в чисто физически характер. Стратегията срещу Фюри е много различна в сравнение с предишните ми мачове. Много внимателно подбрахме и спаринг партньорите и цялата ми подготовка - и физически, и технически, беше насочена към това да съм в оптимална форма срещу точно този съперник", допълни още Пулев.

До каква степен се е променил в момента Пулев в сравнение с предишните си мачове, може да видите в този материал на Sportlive.bg (СНИМКИ).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички