Уменията на Александър Везенков могат да върнат Кингс в топ 10 във важна класация в НБА


Уменията на Александър Везенков могат да върнат Кингс в топ 10 във важна класация в НБА
Снимка: basketball.bg

1678 0

Най-добрият български баскетболист - Александър Везенков, ще заиграе от следващия сезон отвъд Океана за тима от НБА - Сакраменто Кингс. Очаква се той да получи важна роля, с която да помогне за подобряването на "кралете" в една много ключова категория от играта.

Родният състезател е добре познат с отличната си стрелба от тройката, като през изминалия сезон той реализираше 43.4% от опитите си за три точки. Сакраменто обаче разочарова през изминалата кампания с успеваемост само от 36.3% от тройката и това постави отбора на Майк Браун на 15-то място в цялата НБА.

Журналистът Бен Стинар е категоричен в своя материал за популярния уебсайт "FastBreak", че с наличието на Везенков в състава успеваемостта на "кралете" от тройката ще се повиши и българина ще успее да вкара тима в топ 10 по този показател.

Припомняме, че Кингс направи забележителен сезон, в който спечели 49 срещи и загуби 33, което направи отбора трети в Западната конференция на НБА. "Кралете" се класираха за плейофите на НБА за първи път от 2006 и стигнаха до мач номер 7 от първия кръг с Голдън Стейт Уориърс, но го загубиха и отпаднаха в първия кръг от елиминационната фаза.

Въпреки ранното отпадане, сезонът им беше значително успешен и трябва да се очаква "кралете" да бъдат сред най-добрите отбори в Западната конференция през сезон 2023/24.

ВИЖТЕ ОЩЕ: С кои големи звезди ще си партнира Везенков в Сакраменто?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички