Звезди на паркета: Кои са големите имена на Сакраменто Кингс, с които Александър Везенков може да си партнира?


Звезди на паркета: Кои са големите имена на Сакраменто Кингс, с които Александър Везенков може да си партнира?
Снимка: Снимки: Getty Images, euroleaguebasket / Колаж: SportLive

3555 0

Най-добрият български баскетболист - Александър Везенков, е по-близо от всякога до това да влезе в света на НБА, присъединявайки се към Сакраменто Кингс - отборът, който държи неговите права. Разбира се, все още има какво да се случи преди той да премине отвъд Океана. В настоящия материал ще Ви запознаем с някои от звездните имена, с които родният национал ще си партнира, ако осъществи преминаването си при калифорнийци.

Звезден антураж

ДеАрън Фокс

25-годишният пойнт гард бе наричан "дете чудо" в дните си в емблематичния за баскетболната култура в САЩ колеж на Кентъки. Той бе избран под номер 5 в драфта от Сакраменто в същата година, в която Везенков бе селектиран от Бруклин Нетс във втория рунд - 2017 г. От дебюта си насам той бележи средно по 20.2 точки на мач и реализира средно по 6.2 асистенции. В същото време, той бе избран за мача на звездите през 2023 година, както и в третия идеален отбор на НБА в същата година.

Домантас Сабонис

27-годишният литовец, наследил "занаята" от баща си - Арвидас, акостира в НБА през 2016 и в началото на кариерата си отвъд Океана бе не повече от ролеви играч. След като премина от Оклахома в Индиана Пейсърс обаче неговият стил се промени и той заигра на оригиналната си позиция - тежко крило. Сабонис може да се похвали с цели 3 участия в мача на звездите (2020, 2021 и 2023). Към днешна дата той има прекарани 2 сезона с екипа на "кралете", в които реализира средно по 19.1 точки на мач и 12.3 борби на паркета.

"Останалите" в Сакраменто

Ако Везенков акостира в Калифорния, то той ще може да си партнира и с друг имена като Харисън Барнс, Кевин Хъртър, Малик Монк, Кийгън Мъри и Алекс Лен, които по един или друг начин са си заслужили мястото си в лигата на извънземните.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ясно е как Сакраменто ще се опита да изкуши Александър Везенков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички