Откровен Барчовски: Много от зверската конкуренция на Везенков няма да е чувала за Евролигата


Откровен Барчовски: Много от зверската конкуренция на Везенков няма да е чувала за Евролигата
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6297 0

Българският национален селекционер Росен Барчовски направи първи коментар по адрес на Александър Везенков, който преди броени часове прие офертата на Сакраменто Кингс и ще се присъедини към Националната баскетболна асоциация (НБА).

Барчовски сподели щастието си от решението на "Най-добрия спортист" на България за 2022 година, който имаше страхотния шанс и да остане в гръцкия Олимпиакос. Именно с него бе изключително близо до това да стане европейски шампион преди броени седмици.

Коментарът на Барчовски

Още в самото начало селекционерът на България сподели пред БТА, че НБА е "изключително нещо" и много щастлив от развръзката, но преди това е имал някои съмнения. 

"Изборът му е бил много труден, изключително труден. Трябва да направиш избор от едно място, където те боготворят като се започне от собствениците, старши треньора, който ти е като баща, съотборници, публика, която е от най-великите в Европа. Изобщо място, където се чувства перфектно и е лидер, и отборът му играе за първо място, а и със солидно заплащане.

Сега това трябва да го напуснеш и да го смениш с една лига, където конкуренцията е зверска и там ще бъде с хора, много от които няма да са чували за Евролигата и че е "Най-полезен играч на Евролигата". Ще трябва да се пребори, за да си вземе тази позиция", коментира Барчовски. 

Вижте какво сподели Георги Глушков по адрес на Александър Везенков!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички