Ще помага ли още Везенков на България? Първи коментар от Барчовски


Ще помага ли още Везенков на България? Първи коментар от Барчовски
Снимка: Ilian Telkedjiev / LAP

1890 0

Националният баскетболен селекционер Росен Барчовски внесе някои уточнения, след като стана ясно, че най-добрият ни баскетболист Александър Везенков ще продължи кариерата си в американския Сакраменто Кингс.

В неделя Барчовски даде интервю пред БТА, в което обясни, че до голяма степен бъдещето на родния талант като национален състезател ще зависи от риска, който ще поеме новият му клуб и самият той. 

Специалистът разкри, че след потвърждаването на спекулациите Везенков ще се прибере в България и съвсем скоро ще се срещне с националния тим. Очаква се тогава да има разговори, в които звездата ни ще разкрие дали ще бъде на разположение за предстоящите предквалификации за Евробаскет 2025 и Олимпийските игри в Париж догодина.

Мнението на Барчовски

"Научихме новината по време на тренировката. Разбрах, че пристига утре в България и ще дойде да ни види, така че очаквам утре да се видим, да говорим и предполагам до понеделник ще имаме яснота. Стои ми някаква надежда, но съм реалист, рисковете са огромни. Тук става въпрос дали клубът ще има желание, а и самият той, така че очакваме яснота", коментира наставникът.

Вижте как Барчовски коментира конкуренцията на Везенков в САЩ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички