Спортният министър към Везенков: Благодарим ти за огромната радост, която ни донесе!


Спортният министър към Везенков: Благодарим ти за огромната радост, която ни донесе!
Снимка: Lap.bg

1293 0

Спортният министър Димитър Илиев поздрави Спортист номер 1 на България Александър Везенков, след като стана ясно, че родният национал ще играе за Сакраменто Кингс. Така Саша ще стане вторият българин в Националната баскетболна асоциация след Георги Глушков.

"Благодарим ти, Александър, за огромната радост, която ни донесе! Гордем се с теб. Желаем ти много успех и победите винаги да са с теб", написа Илиев в поздравителния си адрес до Везенков.

27-годишният български национал ще подпише тригодишен договор със Сакраменто за 20 милиона долара. Контрактът на Везенков с Олимпиакос включва откупна клауза за НБА в размер на 1.5 милиона долара. Според регламента обаче Кингс ще платят половината, останалата част ще бъде покрита от самия играч.

Саша прекара последните 5 сезона в Олимпиакос, като беше избран за MVP в последното издание на Евролигата, а през последните два сезона попадна в идеалната петица на най-силната надпревара на Стария континент. Вчера стана ясно и дали Везенков ще помага на националния отбор след трансфера.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички