Георги Глушков към Везенков: Младите ни играчи вече имат право да сънуват


Георги Глушков към Везенков: Младите ни играчи вече имат право да сънуват
Снимка: Lap.bg

3007 0

Президентът на баскетболната ни федерация Георги Глушков коментира решението на Александър Везенков да играе за Сакраменто в НБА. До днес именно Глушков бе единственият българин в "Лигата на извънземните", а вече се надява Везенков да надмине неговото представяне от средата на 80-те, когато игра за Финикс.

Везенков - "да е смел и умен"

"Вече можем спокойно да и се зарадваме. Искам да поздравя Сашо Везенков. Той имаше своя избор дали да приеме това предизвикателство и да направи нещо, което всички ние се надявахме и чакахме да направи.

Моето пожелание е да е здрав, да е смел и умен. Пожелавам му това и да играе. А ние ще гледаме... Няма как - ще седим през нощта, вероятно половин България, вероятно повече... Това е, досега гледахме Евролигата с гордост, сега - НБА", заяви Глушков пред dir.bg, който до преди часове бе единственият български играч в НБА.

Огромно влияние върху българския баскетбол

Той е категоричен, че новината за неговото преминаване в Сакраменто ще има огромно влияние в българския баскетбол. "Той е като един фар, а сега става още по-голям фар за всички млади хора, които искат да успеят в баскетбола. Той е примерът. Защото други спортове като футбола и тениса имат такива примери. Сега го имаме и в баскетбола. Това е нещо голямо, целият свят ще гледа. Очаквам огромен отзвук и влияние върху младите от това, което прави Сашо. Фарът осветява и останалите следват. Младите ни играчи вече имат право да сънуват - те видяха, че мечтите са изпълними.

"Трудът е главното нещо. И упоритостта също да си преследваш мечтата, защото това е мечтата на всеки баскетболист. Там са най-добрите. Искам той да остави следа, това е желанието ми. Неговата да е по-ярка от тази, която оставих аз, когато бях първи там. От нищо да не се притеснява и да покаже какво може. А, че може, няма съмнение", завърши бившият ни баскетболист. А Везенков се сбогува изключително емоционално с феновете на Олимпиакос, като определи, че това е било "най-трудното му решение".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички