Запази ли Олимпиакос права върху Александър Везенков и какво ще се случи, ако реши да се върне в Европа?


Запази ли Олимпиакос права върху Александър Везенков и какво ще се случи, ако реши да се върне в Европа?
Снимка: euroleaguebasketball.net

2169 0

Александър Везенков е играч на Сакраменто Кингс, като Олимпиакос не запазва правата си, ако реши да се върне да играе отново в Европа, пише gazzetta.gr.

Без предимство за Олимпиакос, ако Везенков се завърне в Европа

"Червено-белите" ще получат откупните 1,5 милиона, които бяха клауза в договора му, като 750 000 от тях идват от "Кралете". Всъщност в тригодишното споразумение, подписано между двете страни, Олимпиакос не си запазва никакви права при евентуално завръщане.

С други думи, ако Везенков реши да се върне след три години или по някое друго време в Европа, той не е обвързан с нито един отбор и може да преговаря свободно. Единствено емоционалната връзка може да даде предимство на Олимпиакос.

Саша прекара последните 5 сезона в Олимпиакос, като беше избран за MVP в последното издание на Евролигата. А през последните два сезона попадна в идеалната петица на най-силната надпревара на Стария континент. Първият представител на България в "Лигата на извънземните" е Георги Глушков, който през 1985 г. преминава във Финикс Сънс. А от ESPN вече дадоха своята прогноза за Везенков, като му предвещаваха важна роля.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички