Сакраменто Кингс представи официално Александър Везенков


Сакраменто Кингс представи официално Александър Везенков
Снимка: euroleaguebasketball.net

2749 0

18 дни, след като стана ясно, че ще заиграе за Сакраменто Кингс - баскетболист номер 1 на България Александър Везенков официално бе представен като играч на "кралете", които се похвалиха с подписването му на своя уебсайт и в социалните мрежи. Условията около сделката обаче не бяха разкрити от клуба заради неговата политика.

Големият шанс

Родният баскетболист впечатли тима отвъд Океана с представянето си през изминалата кампания за Олимпиакос. Той изведе гръцкия гранд до финал в Евролигата, а същевременно с това стана и най-полезен играч в най-комерсиалния баскетболен турнир в Европа. Припомняме, че той отбелязваше средно по 17,6 точки, 6,9 борби и 1,0 отнета топка на мач в общо 40 мача.

НБА приказката на Везенков

Тя започва през 2017 година, когато той бива драфтнат във втория рунд от тима на Бруклин Нетс. Правата му се озовават в тима на Кливланд заради трансфер, свързан с Джеймс Хардън, а по-късно те попадат в калифорнийския тим, воден от Майк Браун, който го повика в лигата на извънземните.

Вторият българин в НБА

Трансферът на Везенков в Сакраменто бе потвърден на първи юли от известния журналист Ейдриън Войнаровски. По този начин Саша се превърна във втория българин, който ще играе отвъд Океана след Георги Глушков, който през 1985/86 защитаваше цветовете на Финикс Сънс.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Каква ще е най-вероятната роля на Везенков в Кингс?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички