Барчовски по пътя към Евро 2025: Опит и класа нямаме, Везенков ще ни подкрепя


Барчовски по пътя към Евро 2025: Опит и класа нямаме, Везенков ще ни подкрепя
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1486 0

Селекционерът на националния отбор по баскетбол на България - Росен Барчовски, направи коментар преди "лъвовете" да отпътуват за Норвегия, където утре вечер ще се изправят в си мач от груповата фаза на предквалификациите за ЕвроБаскет 2025.

Те ще срещнат местния скандинавски тим, а самият Барчовски сподели пред родните репортери, че не знае какво да участва от възпитаниците си след сериозното подмладяване на състава. 

За по-малко от две седмици след това "трикольорите" ще изиграят още две срещи, но в България. Първо в събота, 22 юли, ще посрещнем Австрия, а седмица по-късно Норвегия. Мачовете са насрочени за 18:00 часа в "Арена Ботевград".

Коментарът на Барчовски

"Ако тръгнем добре, ще е голяма стъпка. Везенков ще бъде на мача с Австрия и ще ни подкрепя. Ще се борим без него, няма как. Везенков вдига вярата и самочувствието на всички, но сега пък останалите ще трябва да компенсират.

Съставът е много подмладен. И аз самия не знам какво мога да очаквам. Това, което сме заложили най-много, е на желанието, енергията, битката и отборния дух. Опит и класа нямаме, но останалите неща се надявам да компенсират", бе част от коментара на Барчовски.

Барчовски ще разчита на Емил Стоилов, Андрей Иванов, Алекс Симеонов, Коди Милър-Макинтайър, Лъчезар Димитров, Мартин Йорданов, Иван Алипиев, Павлин Иванов, Васил Бачев, Деян Карамфилов, Константин Костадинов и Борислав Младенов.

Следете всичко около националния отбор по баскетбол със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички