Освен Александър Везенков: Кои са звездите на НБА, избрани в драфта през 2017-а?


Освен Александър Везенков: Кои са звездите на НБА, избрани в драфта през 2017-а?
Снимка: Getty Images / euroleaguebasketball.net; Колаж: SportLive

1621 0

Най-добрият български баскетболист - Александър Везенков, който е сред най-новите попълнения на Сакраменто Кингс в НБА бе избран във втория рунд на драфта отвъд Океана през 2017 година. Събитието със сигурност ще с помни дълго, тъй като през същата година в лигата на извънземните акостираха големи таланти, които в момента доминират с играта си.

Провалилият се номер 1

Под номер 1 през 2017 бе избран гардът Маркел Фултц. Възпитаникът на университета на Вашингтон бе спряган за следващото голямо име в НБА, но това не бе така. Редица контузии и проблеми с неговата стрелба във Филаделфия 76ърс общо-взето провалиха кариерата му. В момента американецът не е нищо повече от ролеви играч за отбора на Орландо Меджик.

Голямата звезда от драфта

Това безспорно е Джейсън Тейтъм. Още в първия си сезон продуктът на университета Дюк се превърна в звезда и помогна на Бостън Селтикс да стигне до финалите на Източната конференция. Прогресът на американеца продължи и той се превърна в един от най-добри играчи в НБА. През 2021/22 той изведе Бостън до финала в лигата, но тимът бе сломен от Голдън Стейт Уориърс.

Съотборникът на Саша

Ди'Арън Фокс бе избран под номер 5 през 2017 от тима на Сакраменто. Американецът бе зован като "вундеркинд" след дните си в Кентъки и определено опроверга очакванията. Фокс е сред най-бързите гардове в лигата и не спира да доминира с топката в ръцете си. Очакванията са, че той, Домантас Сабонис и Везенков ще сформират убийствено трио в Калифорния.

Останалите в драфта

Както вече стана ясно драфта през 2017 ще бъде запомнен като звезден. Бам Адебайо от Маями Хийт и Лори Марканен от Юта Джаз също са страхотни "попадения". Избраният под номер 2 - Лонзо Бол, също впечатляваше, преди да получи травма, която вече 2 години го държи извън паркета. Люк Кенард, Джарет Алън и Денис Смит-младши са само някои от останалите имена, които впечатляват.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Мечтата, която Везенков ще трябва да разбие, за да се наложи в Сакраменто.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички