България отново има баскетболист в НБА! Александър Везенков прие офертата на Сакраменто Кингс


България отново има баскетболист в НБА! Александър Везенков прие офертата на Сакраменто Кингс
Снимка: euroleaguebasketball.net

5025 0

Александър Везенков е приел офертата на Сакраменто Кингс и ще се превърне във втория български баскетболист, който ще играе в НБА, информира Ейдриън Вожнаровски за ESPN!

Офертата на Кингс е приета!

Александър Везенков се е съгласил на 3-годишен контракт с отбора от НБА, който ще му осигури 20 милиона долара в посочения период. Войнаровски информира още, че българинът ще получи "важна" роля в тима, който се ръководи от Майк Браун.

"Родом от България, Везенков е смятан за един от най-постоянните стрелци в света. Той има успеваемост от 40% от линията за три в Евролигата и е забележително ефективен стрелец от наказателната линия с 63% успеваемост", пише още Вожнаровски за родния баскетболист.

Припомняме, че Саша се превръща във втория българин, който ще акостира в лигата на извънземните. Първият бе Георги Глушков, който защитаваше цветовете на Финикс Сънс.

Страхотната кампания с екипа на Олимпиакос

Александър Везенков се превърна в първия българин, който печели наградата за най-полезен играч в най-комерсиалния европейски турнир в Европа - Евролигата за сезон 2022/23. Българинът се добра до това отличие, след като помогна на Олимпиакос да си осигури първата позиция в редовния сезон там, като бе и водещ реализатор със средно по 17.6 точки на мач. След това той направи изключителни мачове в плейофите и класира тима си на финала, където обаче кош в заключителните секунди на решаващия сблъсък донесе трофея на опонента - Реал Мадрид. В крайна сметка, "червените", водени от 27-годишния баскетболист успяха да спечелят гръцкото първенство.

Как започна приказката на Везенков в НБА?

Българският национал бе селектиран от тима на Бруклин Нетс в драфта преди старта на сезон 2017/18 отвъд Океана докато защитаваше цветовете на Барселона. Той бе избран под номер 57 във втория рунд, но не бе повикан от "мрежите" моментално. След това правата върху него минаха през отбора на Кливланд Кавалиърс, като през 2021 година се озоваха в Сакраменто Кингс.

ВИЖТЕ ОЩЕ: С кои звезди на Сакраменто Кингс ще си партнира Александър Везенков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички