Барчовски с голяма новина за Чавдар Костов и с размишления около "подмладяването"


Барчовски с голяма новина за Чавдар Костов  и с размишления около "подмладяването"
Снимка: Lap.bg

1355 0

Селекционерът на националния баскетболен отбор на България и старши треньор на ЦСКА - Росен Барчовски, обяви голяма новина около "лъвовете" през последните часове. Специалистът разкри, че е постигнал договорка с ключов играч за оставането му в родната селекция.

Ситуацията около капитана на България

Става въпрос за опитния Чавдар Костов, който след края на Европейското първенство в Грузия обяви, че се оттегля от националния тим. Той обаче е бил убеден от Барчовски и ще вземе участие в ключовите два мача от предварителните квалификации за Евробаскет 2025.

"Трябва задължително да станем първи в тази група, иначе ще отидем на допълнителна квалификация за едно място. Затова хем е време да се подмладява състава, хем трябва да опитаме да спечелим тези два мача, особено в Португалия.

Чавдар Костов е много важен играч за нашия отбор. Всички го познават като реализатор, но той е и най-добрият защитник в България. Много опитен и съм убеден, че ни трябваше. Разговорът протече за около 10 секунди. Помолих го да помогне, а той ми се обади след 15 минути и потвърди“, обясни Барчовски около ситуацията с българския капитан.

Основните играчи в предстоящите срещи

Селекционерът на България разкри и част от избраниците си за предстоящите визити на Португалия и Кипър през ноември, като бе засегната и липсата на най-добрия в родните редици - Александър Везенков:

"Трудно ми е да се лиша от Сашо Янев, както и от Митко Димитров. При Митко нещата са заради проблемите с кръста. Те са малко по-заменими да го кажем. Имаме един чудесен Чернокожев във форма. Идва Андрей Иванов, Коце Костадинов, Алекс Симеонов. Там малко по-лесно ще решим нещата. Не можем да решим отсъствието на Везенков, то е ясно. Докато Чавдар все още е много важен".

Програмата на България

"Трикольорите" ще изиграят две гостувания от квалификационния цикъл преди средата на ноември, като първо ще се изправи срещу Португалия на 10 ноември, а след това с Кипър на 13 ноември.

Националите и португалците са с по два успеха до този момент, докато Кипър и Румъния логично са с две загуби. В същинския етап на квалификациите ще продължат победителите в трите групи от предварителните пресявки и отборът на Кипър, тъй като е сред домакините на първенството заедно с Латвия и Финландия.

Вижте повече за решението на Костов около националния отбор!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички