Кой е Кийгън Мъри? Момчето, чиято НБА мечта Александър Везенков ще трябва да разбие


Кой е Кийгън Мъри? Момчето, чиято НБА мечта Александър Везенков ще трябва да разбие
Снимка: Снимки: euroleaguebasketball.net/Getty Images, колаж: SportLive

3299 0

Най-новото попълнение на Сакраменто Кингс - Александър Везенков, ще трябва да се бори наистина здраво за мястото си в Сакраменто Кингс, тъй като една от проспериращите звезди на "кралете" - Кийгън Мъри не спира да впечатлява на позицията, на която се подвизава българина.

Мъри оправда очакванията

Баскетболистът, който се подвизава като тежко крило в Кингс бе селектиран под номер 4 в първия рунд на миналогодишния драфт в НБА. Той бързи се наложи в стартовата петица на Майк Браун и направи запомнящ се новобрански сезон. Той стартира в 78 срещи от 80 и бележеше средно по 12.2 точки на мач, а към това може да добавим и неговите 4.6 борби на паркета. Представянията му помогнаха много за рекорда на Кингс от 49 победи и 33 загуби в края на сезона, а и в същото време му спечелиха място в идеалната петица на новобранците.

Какво трябва да направи Везенков?

На българина определено ще му бъде много трудно да замени Мъри, който се намира под пара. Мнозина експерти дадоха своята оценка за Саша и заявиха, че за да успее отвъд Океана, той трябва да се придържа към това, което прави най-добре - да продължи да бъде "убийствен" от линията за три и съвършен в играта си в защита. Родният състезател трябва да разчита на габаритите си и страхотната си физика, която може да му помогне много в борбата с Кийгън Мъри за важната позиция в отбора на Сакраменто.

Освен Мъри - Александър Везенков, ще си партнира с редица други големи звезди в отбора на Сакраменто Кингс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички