Олимпиакос ще иска още от това: Най-добрата вечер на Александър Везенков в Евролигата (ВИДЕО)


Олимпиакос ще иска още от това: Най-добрата вечер на Александър Везенков в Евролигата (ВИДЕО)
Снимка: euroleaguebasketball.net

2413 0

Най-добрият български баскетболист и настоящ носител на престижната индивидуална награда за най-полезен играч в Евролигата - Александър Везенков успя да изведе своя Олимпиакос до финала на най-комерсиалния европейски турнир. Там гръцкият гранд ще срещне Реал Мадрид в спора за златото.

Срещу "лос бланкос" обаче Олимпиакос ще се нуждае от уникално представяне на своя "MVP", подобно на това, което той направи преди няколко години срещу Алба Берлин.

Най-добрата вечер на Везенков в Евролигата

През 2020 година българинът удължи своя договор за 2 години с гръцкия гранд и само година по-късно той записа най-добрия си индивидуален резултат в Евролигата срещу Алба Берлин.

Двата тима се изправиха един срещу друг на 18 март, 2021 година, а тогава Везенков наниза цели 31 точки, за да помогне за успеха на своя тим с 84:80. Той добави и 10 борби към актива си, като се отличи с 62.5% успеваемост при стрелбата си.

"MVP" на Евролигата ще трябва да се развихри срещу Реал Мадрид

"Червените" преследват своята 4-та титла в Евролигата. Те обаче ще се изправят срещу отбора на "лос меренгес", който търси трофея в своя финал номер 20 в най-силния турнир на Стария континент и ще са безкрайно мотивирани, а очакванията са, че момчетата на Хесус Матео ще играят здрава защита, която да откаже гърците.

Йоргос Барцокас определено ще трябва да контрира идеите на испанския специалист, а отговорът е един - Александър Везенков. Редица експерти смятат, че когато на паркета е напечено, то топката трябва да получи най-добрият играч, а на него надали ще има някой, който да се мери с настоящия "MVP".

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как Александър Везенков успя да се нареди до Лука Дончич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички