Везенков с първи думи като "MVP": За мен нищо няма да се промени, продължавам с работата (ВИДЕО)


Везенков с първи думи като "MVP": За мен нищо няма да се промени, продължавам с работата (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1616 0

Родният баскетболист и крило на гръцкия Олимпиакос - Александър Везенков, достигна до височините в спорта, печелейки наградата за най-полезен играч в най-добрия баскетболен турнир в спорта - Евролигата. 27-годишният професионалист получи наградата си в Каунас по-рано днес (18 май) и сподели първите си думи от случилото се.

"Тази награда е голяма чест и съм много щастлив, но за мен нищо няма да се промени. Ще продължа да работя, да полагам усилия и да опитвам да помагам на отбора. Това ще бъде допълнителна мотивация да продължа да работя и да докажа, че това не е само една година, а да покажа постоянство. Надявам се, че това е само началото. Не казвам, че не съм щастлив за индивидуалната награда, но титлата е всичко", категоричен бе пред медиите Везенков.

След това думата получи и старши треньорът на Олимпиакос Йоргос Барцокас.

"Много съм щастлив, усещането е страхотно. Саша намери начин да бъде толкова важен за отбора. Да не играе за себе си, въпреки статистиката, а да намери начин да играе за отбора. Тази група от състезатели знаят как да играят заедно. Много съм щастлив за него, защото той е страхотно момче и е много трудолюбив. Щастлив съм и за клуба, че дава възможност на играчите да получат такава награда", заяви гордият Барцокас.

Александър Везенков се превърна в първия българин, който печели една от най-престижните награди в европейския баскетбол. Родният баскетболист се отчете и с две постижения, нареждайки се до Лука Дончич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички