"Изключително високо ниво" - Майк Браун нахвали Александър Везенков и разкри за откровен разговор с българина


"Изключително високо ниво" - Майк Браун нахвали Александър Везенков и разкри за откровен разговор с българина
Снимка: GettyImages

2841 0

Александър Везенков изигра страхотен мач за Сакраменто Кингс, допринасяйки за знаменития обрат срещу Голдън Стейт Уориърс на Стеф Къри (ВИДЕО).

След мача треньорът на "кралете" - Майк Браун, похвали българина и заяви, че той е един от двамата играчи, които са се появили от пейката и са се отличили с важни изяви:

"Днес имаше две момчета, които влязоха от пейката и се отличиха с важни изяви. Единият е Кион Елис, който наниза много важна тройка за нас, когато изпитвахме трудности в нападение, а освен това принуди Стеф Къри да работи здраво за точките си. Вторият, естествено, е Саша. Той беше извън ротацията за кратко, но днес влезе и вкара две ключови тройки. Също толкова важно е, че имаше три борби и два чадъра, като имаше решителен принос и в защита. Тези две момчета бяха на изключително високо ниво днес!", изтъкна Браун на пресконференцията си и допълни по адрес на Везенков:

"Когато той е на паркета, просто трябва да го пазиш, защото ако го оставиш сам - ще те накара да си платиш".

Откровен разговор

Майк Браун коментира и по-обширно темата с трудното начало на българина в НБА, давайки следния пример: "При Саша това е част от процеса. Говорих си с него за това, че имах честта и удоволствието да бъда треньор на Ману Джинобили в първата му година в НБА. Той беше страхотен в Европа, но когато дойде тук, първо се опитахме да му дадем титулярна роля, но нещата не се получаваха и го оставяхме на скамейката. Имаше някои мачове, в които той не играеше заради треньорски решения. Ману не се дореди до титулярно място в Сан Антонио за поне една година...".

"Това е процес, при който треньорският щаб трябва да намери най-точния начин да разчита на някого, за да помага на отбора. Казах на Саша: "Ей, ти знаеш как да играеш, имаш страхотно чувство към играта, няма да има случай, в който да ти кажа, че си взел лоша стрелба. Ти ще се превърнеш в един от най-добрите стрелци и трябва да стреляш. Ако играеш - супер, ако не - трябва да бъдеш готов и съм сигурен, че ще дадеш най-доброто от себе си"", завърши треньорът на Сакраменто.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Жестоката реалност в НБА: Мъките на Александър Везенков ги споделя и друго "MVP" на Евролигата!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички