Жестоката реалност в НБА: Мъките на Александър Везенков ги споделя и друго "MVP" на Евролигата


Жестоката реалност в НБА: Мъките на Александър Везенков ги споделя и друго "MVP" на Евролигата
Снимка: GettyImages

60000 0

Александър Везенков започна да изпитва трудности в отбора на Сакраменто Кингс след добрия старт на сезона, който направи за "кралете". Носителят на наградата "MVP" в Евролигата за втори път отпадна от ротацията на Майк Браун, но той далеч не е сам в тежката си борба.

Друго "MVP" на Евролигата също има труден период

През 2023 в НБА акостира и друг носител на наградата "MVP" в Европа, а именно - Василе Мичич, който получи приза през 2021-а с отбора на Анадолу Ефес. 

29-годишният сръбски национал също не се получава шансове отвъд Океана. Към момента той е изиграл 8 срещи, като във всяка една се е включил от пейката. Той бележи средно по 3.4 точки на мач, записва 2.8 асистенции и 0.5 борби за средно по 12.3 минути на паркета.

Цифрите на Везенков са сходни, но една идея по-добри от тези на сърбина. До момента той има 12 мача - всичките от пейката. За 13.7 минути на паркета той успява да запише по 5.8 точки, 1.9 борби, 0.3 асистенции и 0.3 чадъра средно на мач.

Класата както на Везенков, така и на Мичич е абсолютна. Двамата са се доказали на Стария континент, но мнозина не могат да си обяснят защо всъщност не им се гласува по-голямо доверие и не им се дава шанс, с който те да докажат своите умения отвъд Океана.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Майк Браун даде безценен съвет за играта на Александър Везенков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички