ВИДЕО: Красиво, но с цената на контузия - как Александър Везенков се нарани и каква е травмата му?


ВИДЕО: Красиво, но с цената на контузия - как Александър Везенков се нарани и каква е травмата му?
Снимка: Getty Images

2232 0

Сакраменто Кингс прекъсна серията си от шест поредни победи и донякъде изненадващо загуби от Ню Орлиънс Пеликанс за най-тежкото си поражение през сезон - 93:129. Това бе втори случай, в който българинът Александър Везенков не игра през кампанията за своя тим.

Вторият наш сънародник в историята на НБА не бе на разположение на Майк Браун, защото е с контузия. Той получи травмата си при престижната победа над Лука Дончич и неговия Далас Маверикс. Куриозното е, че се стигна до нея след страхотно негово отиграване.

Чадърът на Везенков, след който се контузи

Той се отличи с третия си чадър в най-силното и гледано баскетболно първенство - именно при успеха над Далас Маверикс. Точно тогава обаче Везенков получи травма в палеца на лявата си ръка.

Той все пак доигра срещата въпреки своята контузия. Тя обаче не му позволи да играе срещу Ню Орлиънс Пеликанс. Именно срещу същия съперник е следващият двубой за Сакраменто, като по всяка вероятно българинът ще бъде готов за игра (23.11 от 03:00 часа българско време).

Следете всичко около Александър Везенков в НБА НА ЖИВО: Статистика, представяне, предстоящи мачове сезон 2023/24 (ОБНОВЯВА СЕ)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички