Александър Везенков решава съдби в Сакраменто: Отпрати сърбин към нов отбор


Александър Везенков решава съдби в Сакраменто: Отпрати сърбин към нов отбор
Снимка: Getty Images

3249 0

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков заигра от Олимпиакос и Евролигата в Сакраменто Кингс и НБА. Неговият вече бивш съотборник Филип Петрушев пък последва съдбата му, но наобратно.

Националът на Сърбия подписа с гръцкия тим до 2026 година, след като така и не бе успешен в Националната баскетболна асоциация, където бе избран в драфта през 2021 година. Той сподели и любопитни подробности около решението си да продължи в Европа.

Оказва се, че Везенков и изиграл голяма роля за този трансфер, като по този начин е свършил добро и за бившия си клуб, и за Петрушев. Сърбинът имал няколко оферти, но в крайна сметка избрал Олимпиакос до голяма степен заради казаното от Везенков.

"Везенков ми каза много хубави неща. Прекарвахме много време заедно, откакто се събрахме в Сакраменто. Каза ми, че може би трябва да отида в Олимпиакос, защото аз имах и други оферти.

Все още не съм говорил с треньора Йоргос Барцокас. Всичко се случи много бързо. Идвам, за да играя, да се адаптирам и да помогна на отбора. Почувствах, че ще бъде по-добре да играя в Европа. Видях в НБА някои неща, които не очаквах. Аз съм млад състезател. Искам да играя и да помагам на отбора си" - заяви той.

За Везенков реалността в НБА остава жестока: А мъките на Саша са споделяни и от друго MVP на Евролигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички