Хегемонията продължава! ЦСКА подчини Левски в баскетболното дерби (СНИМКИ)


Хегемонията продължава! ЦСКА подчини Левски в баскетболното дерби (СНИМКИ)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

942 0

ЦСКА триумфира в баскетболното Вечно дерби срещу Левски. „Червените“ спечелиха с 85:72 „сините“ в първия сблъсък между двата тима през настоящия сезон в НБЛ.

Така хората на Росен Барчовски изскочиха на 3-ото място в класирането. „Червените“ които бяха символични гости в дербито, вече са актив от 7 точки, колкото имат и „сините“, които са със същия актив. След 4 кръга и двата отбора са с по 3 победи и 1 загуба.

Двубоят се проведе в столичната зала „Триадица“. Баскетболните фенове я изпълниха. Там беше и вратарят на Славия Светослав Вуцов, който седна близост до пейката на Левски.

Така ЦСКА регистрира 4-та поредна победа над вечния си съперник в шампионата. „Сините“ пък спечелиха драматично финала за Купата на България през тази година.

РАЗВОЙ НА ДЕРБИТО

ЦСКА започна по-добре мача. Първата четвърт завърши при резултат 20:14. Почивката дойде при 38:29.

В третата част левскарите станаха по-активни. Тя завърши при 51:59 за „червените“. В заключителната четвърт ЦСКА отново доминираше на паркета. В крайна сметка хората на Барчовски триумфираха с 85:72.

Най- резултатен за ЦСКА стана Кейлъб Уесън. Той вкара  24 точки и добави 9 борби и 1 асистенция, а Брейдън  Йънг се отчете с 20 точки. За Левски блестеше Златин Георгиев, който реализира 18 и добави 3 борби и 5 асистенции.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички