Инфарктна драма! Левски излъга Балкан в последните секунди и триумфира със Суперкупата на България


Инфарктна драма! Левски излъга Балкан в последните секунди и триумфира със Суперкупата на България
Снимка: Stoyan Hristov / LAP.bg

1019 0

Триумф за баскетболния Левски! „Сините“  спечелиха Суперкупата на България по баскетбол за първи път от 2019 година насам. Селекцията на Димитър Ангелов победи драматично Балкан с 57:56 в „Арена Ботевград“. В изключително оспорван, но и нискорезултатен двубой, столичани надвиха шампиона след кош на Джон Флорвиъс в последните секунди на мача

Левски влезе  по-убедително в спора за трофея и поведе с 8:0, а след шест минути игра резултатът бе 12:2. Домакините от Балкан допуснаха доста грешки в началото, но успяха да се доближат до 8:12 в края на първата четвърт. „Сините“ задържаха аванса си и в следващите минути и в средата на втората част водеха с 24:15. Ботевградчани отбелязаха 8 безответни точки и намалиха изоставането си до 23:24 при оставащи по-малко от две минути от първото полувреме. Центърът Джон Флорвиъс се разписа за гостите, а Николай Грозев бе точен от наказателната линия и на почивката Левски имаше аванс от 1 точка – 26:25. Флорвиъс отбеляза 12 от 26-те точки за „сините“ до момента, а 9 точки за шампионите за началните 20 минути натрупа Димитър Димитров.

Второто полувреме стартира със серия от 6:0 за домакините, които обърнаха до 31:26, благодарение на точните стрелби на Илиян Пищиков, Мартин Сотиров и Димитър Димитров. Балкан задържа инициативата и дръпна с 45:35 в края на третия период. В последната четвърт разликата стигна 11 точки в полза на състава от Ботевград при 52:41 при оставащи пет минути в мача, но Лъчезар Димитров вкара 5 поредни точки за гостите и скъси дистанцията до 6 точки, а с нова тройка Златин Георгиев намали изоставането на „сините“ до 49:52.

Балкан реагира също с точна стрелба от далечна дистанция на Димитър Димитров, но последваха успешни атаки на Левски, завършени от Алекс Симеонов и наказателни удари на Джов Флорвиъс, докато домакините сгрешиха и при оставащи 14 секунди се стигна до равенство 55:55. Гардът на Балкан Майки Диксън бе фаулиран и реализира само един от двата наказателни изстрела. В ответната атака за Левски Флорвиъс отбеляза за преднина от 57:56 само 7 секунди преди края, а за ботевградчани Карл Липс не успя да вкара нов кош и „сините“ ликуваха.

Джон Флорвиъс бе най-резултатен за победата на Левски, завършвайки с „дабъл-дабъл“ от 19 точки и 12 борби. Алън Арнет се отчете с 12 точки, 4 борби и 2 асистенции, а Алекс Симеонов добави 8 точки и 3 борби.

За Балкан Димитър Димитров реализира 18 точки и 7 борби, а Николай Грозев се отчете с 11 точки и 6 борби.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички