Половинчато решение: Преместиха финала Левски - ЦСКА заради България... НО не съвсем


Половинчато решение: Преместиха финала Левски - ЦСКА заради България... НО не съвсем
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5963 0

Бе взето решение финалът за Купата на България по баскетбол да бъде преместен с 1 час по-рано. Така Левски и ЦСКА ще излязат в спор за трофея в 18:00 часа, а не в 19:00. Причината е срещата на националния отбор по футбол на България.

"Лъвовете" започват квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2024-та с мач срещу Черна гора в 19:00 часа. Така промяната на началния час за баскетбола е чудесна идея, но изпълнението - сякаш не достатъчно добро.

Финалните мигове от големия мач в баскетбола отново ще се засичат със срещата на националите. Самият президент на баскетболния Левси Константин Папазов призна, че са искали финалът да е в събота.

"Безкрайно много искахме финалът да е в събота. Предприехме много компромиси, това беше най-доброто решение. Всяко едно решение е само и единствено в интереса на баскетбола“, разясни той относно програмата.

Футболният Левски има нужда от пари, но и от послание. С това можем да помогнем от баскетболния. Трябва подкрепа от стадиона и залата. Дали ме обичат, или не ме обичат, не ме интересува. Аз мога нещо да правя най-добре в този живот – да казвам истината. Истината е една, а ъглите са различни, но истината винаги е само една" - сподели той на пресконференция преди финала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички